Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
08:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре закрывают два грандиозных культурных проекта

|«« «« »» »»|

В наступающем году прекратят свою работу Школа современного искусства и дизайна имени Сидура, арт-пространство «7 Небо» и связанные с ними творческие мастерские.

Это – уже не первая потеря в культурной сфере Днепра за время войны. Два года назад без лишней огласки прекратил свою работу Музей украинской живописи.

Школа современного искусства и дизайна имени Сидура успешно работала 5 лет. За это время она осуществила целый ряд громких проектов, о которых сообщал Городской сайт.

О прекращении работы Школы имени Сидура и арт-пространства «7 Небо» на странице школы сообщили:

«До уваги всіх наших друзів, колег, митців та підписників!

Підбиваючи підсумки цього непростого року маємо повідомити вам, що Школа Вадима Сідура, артпростір «7-ме небо» та наші творчі майстерні припиняють свою роботу.

За 5 років існування наш заклад разом з вами встиг втілити у життя багато масштабних проєктів, які посприяли якісній розбудові мистецького середовища Дніпра. Але найважливішою їх складовою було те, що всі вони віднайшли своїх глядачів, поціновувачів та активних учасників серед вас.

Отже, пригадаємо яскраві сторінки історії Школи разом:

Зустрічали гостей з Києва, Львова, Харкова та інших міст нашої батьківщини на щорічних архітектурних форумах. Ініційована Спілкою архітекторів Дніпра ця подія дуже швидко набула всеукраїнського масштабу. Провідні фахівці галузі разом зі студентами-архітекторами обговорювали та багато в чому навіть визначали сучасні тенденції побудови якісних урбаністичних просторів.

Створили справжній музейний простір майбутнього, присвячений нашому земляку та геніальному мультидисциплінарному митцю Вадиму Сідуру. Популяризація його творчого здобутку, що протягом років зазнавала злочинного замовчування та гоніння, була одним з ключових напрямків нашої роботи. Саме тому створення Музей Вадима Сідура. Дніпро та подальше кураторство його заходів та екскурсій – велика радість та здобуток для всього колективу Школи.

Вдихнули друге життя у старий музейний провулок, що поєднує площу Героїв Майдану та площу Троїцьку. Оновлений вже Мистецький провулок Дніпро – це галерея і, водночас, виставковий простір, що постійно поповнюється новими арт-об’єктами. Місце сили та натхнення, де ми разом з вами проводили благодійні художні ярмарки Арт-наступ. Там же запалювались і нові творчі зірки Поезій в Мистецькому провулку з їх незмінним амбасадором.

Відкривали нові імена та творчі колаборації завдяки артпростору «7-ме небо». Щиро сподіваємось, що персональні виставки цілої плеяди молодих дніпровських митців та мисткинь стануть для них стартом успішного творчого шляху.

Прикрашали рідне місто, а подекуди і область прекрасними роботами наших митців Аліна Набока, Sergiy Aliev-Kovyka, Надя Отряжна та Федір Бушманов Пишаємось ними і безмежно дякуємо за те, що протягом цих 5-ти років вони ділилися своїм досвідом та навчали новому усіх бажаючих в майстернях ліногравюри, художньої емалі, скульптури та кераміки. Усі вони добре знайомі вам по нашим майстер-класам.

Частина нашого колективу продовжить свою роботу вже у новому форматі. В прийдешньому 2024-му році розпочинає свою роботу Dnipro Art Stage і ми щиро сподіваємось, що нова мистецька інституція завоює вашу прихильність та втілить у життя важливі для нашого міста творчі проєкти.

Дякуємо усім, хто був з нами – фізично, дистанційно та подумки.

До нових зустрічей!».

Фото – Школа имени Сидура.  

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (28.12.23 12:35): искусство - это хорошо. Но сейчас под маской искусства и "я - художник, я так вижу" скрывается просто куча фриков. Например тот же "проект" со "старым музейным переулком" - это же трэш! Как по задумке, так и по реализации - просто трэш трэшевый.
Но "сamel toe" на 9-м фото зачётный! Вот это - определенно искусство так будоражить мужскую часть населения. Однозначно зачёт!
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте