Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Суд зобов'язав відремонтувати будівлю Дніпровської філармонії

Суд зобов'язав відремонтувати будівлю Дніпровської філармонії

Центральна окружна прокуратура міста Дніпра через суд зобов’язала власника та балансоутримувача (обласну філармонію) привести в належний стан об’єкт культурної спадщини у Дніпрі.

Мова йде про пам’ятку архітектури національного значення «Будинок громадського зібрання», у приміщеннях якої розташована Дніпропетровська філармонія імені Л.Б. Когана.

Це перша монолітна споруда в Європі, побудована за проєктом харківського архітектора Олександра Гізбурга. Будівля входить до числа найвидатніших пам’яток архітектури міста і виконана у новаторському стилі.

Прокурори встановили, що у порушення вимог охоронного договору та Закону України «Про охорону культурної спадщини» власник і балансоутримувач не проводив необхідні ремонтні та реставраційні роботи стосовно будівлі пам’ятки.

Її незадовільний стан неодноразово фіксувався актами відповідних органів. Проте ефективних заходів щодо збереження автентичного вигляду та приведення пам’ятки до належного стану так і не було вжито.

Наразі рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду позовну заяву прокуратури задоволено у повному обсязі.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Жрец  (23.12.23 18:29): Решение хорошее, только где взять деньги на его выполнение. вот в чём вопрос. Филармония на государственном обеспечении существует. То есть деньги могут взяться или из бюджета, или какой-нибудь меценат подарит деньги из своего кармана. И есть ли на это деньги именно сейчас... Здание действительно в плачевном состоянии. Відповісти | З цитатою
Таня  (22.12.23 21:51): У филармонии денег на это точно не будет. Из культурных заведений до войны в Днепре только театр Горького не нуждался в дотациях.
Считаю неправильным вешать непосильное бремя на филармонию при войне.
Відповісти | З цитатою
Vlad  (22.12.23 19:34): ///Его неудовлетворительное состояние неоднократно фиксировалось актами соответствующих органов. Однако эффективные меры по сохранению аутентичного вида и приведению памятника в надлежащее состояние так и не были приняты/// так Філармонія на балансі області, як, втім, уся культура міста / а як вам будівля Театру Опери та Балету? як вам цей совок /, і те, що виділяють останні 25 років, не зрозуміло, куди йде/як і у спортивній інфраструктурі/, ніхто ніколи нічого не перевіряє і не контролює...жесть і треш... Відповісти | З цитатою
Дом офицеров  (22.12.23 14:00): А бывший дом офицеров (английский клуб) когда обяжут собственника? Или пристройку Ротонда к ЦУМу ? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті