Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Потреба у кормі є завжди». У КП «Зооконтроль» розповіли, як містяни можуть допомогти чотирилапим, які втратили дім

|«« «« »» »»|

У Дніпрі допомогли 1 100 собакам та 340 котам, які втратили рідний дім. КП «Зооконтроль» від початку повномасштабної війни опікується евакуйованими з прифронтових територій тваринами.

З перших днів тут перетримують собак та котів, вивезених із зони бойових дій, лікують їх і шукають новий дім.

Також «Зооконтроль» приймає на тимчасову перетримку тварин військових, які зараз боронять нашу країну. При цьому підприємство продовжує виконувати свою основну функцію – стерилізувати безпритульних тварин і лікувати їх.

«З початку повномасштабного вторгнення рф ми прийняли 1 100 собак та 340 котів, евакуйованих з прифронтових територій. Якщо брати не лише тварин-переселенців, то за цей рік ми допомогли 2 542 собакам та 354 котам. Цей процес триває постійно. Щодня до нас привозять нових тварин.

У нас завжди є потреба у кормі, адже собаки за день з’їдають 100 кг, коти близько 6 кг. Тож, якщо є бажання допомогти, містяни можуть приносити корм за адресою: вул. Березинська, 60. Також можна приносити миски та ганчір'я. У цьому також завжди є потреба», — розповіла Ірина Пономаренко, начальниця відділу реєстрації тварин КП «Зооконтроль».

Комунальне підприємство закуповує корм за власний рахунок, але завжди радо приймає допомогу як містян, так і благодійних організацій. Наприклад, днями фонд «NGO Herojam Slava» передав «Зооконтролю» велику партію корму для собак та котів. Тут називають цю допомогу дуже вчасною і справжнім різдвяним подарунком.

«Ми передали першу партію корму. Це 1 тонна (700 кілограмів для собак, 300 — для котів). Це лише перший етап допомоги. Ми замовили набагато більше, але не все змогли вислати через ситуацію на кордоні з Польщею. Гадаю, що це лише початок плідної співпраці. Можливо далі будуть більш довгострокові проєкти, як-то ремонт приміщень, генератори тощо», — поділилась співзасновниця благодійного фонду «NGO Herojam Slava» Яніка Мерило.

Gorod.dp.ua на Facebook.


727  (22.12.23 11:07): Ну как обычно:людям надо помогать,в других странах..бла бла бла...В других странх,если чё,так к животным не относятся.Там строже законодательство и к разведенцам ,и к отношению,и к содержанию и т.д.Так что не гундите.Люди хорошее дело делают.Вывезли из ада.Вы ж их там бросили(Одни предают и калечат-другие лечат и пристраивают.Равновесие.Иначе человеКам хана.А так-хоть как то вера в человечество держится( Відповісти | З цитатою
Павел  (22.12.23 00:19): Идёт война. В первую очередь надо о людях думать. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
гость  (21.12.23 20:10): Ни в одной стране мира нет подобных бездонных черных дыр по осваиванию бюджетов на подобных приютах.
Животных отлавливают с улиц в приюты. Содержат некоторое время в надежде, что объявится владелец (как правило это до 1 месяца). При отсутствии владельца - включают животное в программу поиска нового владельца. Если в течении ещё 2-3 месяцев не удается найти нового хозяина, животное усыпляется.
Если отложить в сторону эмоции, и подумать, то каждый прийдет к выводу, что это - единственно возможный подход. В противном случае у нас всё общество будет работать на содержание приютов, но бездомных собак от этого меньше не станет.
Альтернативой подобных подходов являются частные приюты (например ,в Германии), которые существуют исключительно на пожертвования. Но хоть так подобное и не афишируется, но и там вынуждены усыплять животных. Значительно реже, но если в какие-то момент не хватает пожертвований, то иного пути тоже нет
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті