Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
20:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Музей АТО получил необычный подарок

Музей АТО получил необычный подарок

В этот Днепровский музей передали «Візуальний Щоденник війни».

Это уникальное издание – книга-атрбук с историями о каждом дне полномасштабной войны (с 24.02.2022 по 24.02.23) с иллюстрациями художницы Антонины Семеновой, которые отображают события тех дней.

Подробней о новом экспонате в Первом Музее АТО сообщили:

«Ми отримали надзвичайний подарунок - "Візуальний щоденник війни" від авторки проєкту, ілюстраторки та укладачки друкованого видання Антоніни Семенової, підготовлений за підтримки Українського культурного фонду, тепер доступний в нашому Музеї.

Що це?

Візуальний Щоденник війни - це книга-артбук з історіями про кожен день повномасштабної війни (з 24.02.2022 по 24.02.23) з ілюстраціями Антоніни Семенової, що зображають події тих днів.

Цей проєкт - хроніка життя українців під час повномасштабного вторгнення. Поєднання ілюстрацій про події кожного дня, починаючи з 24.02.22, та розповідей українців про ці дні. Проєкт покликаний зберегти живу памʼять про війну, емоції та біль українців, та передати її нащадкам.

Історії в Щоденнику - розповіді про щодення війни в розрізі емоцій, відчуттів, через призму сприйняття та рефлексії українців. Одна сторінка - одна історія про один день війни. Історії про окупацію, депортацію та біженство. Історії цивільних, військових та волонтерів. Історії тих, хто пережив найстрашніше, та тих, хто не пережив. Історії підібрано таким чином, щоб охопити всю Україну, всі верстви населення, весь емоційний досвід цієї війни.

Для кого?

Для українців. Однією з цілей проєкту є спроба обʼєднати українців - сміливу незламну націю, яку підтримує весь цивілізований світ. Проєкт допоможе відчути той важкий шлях, що ми вже пройшли разом, та надасть сили для продовження боротьби за Україну.

Продовженням проєкту буде переклад книг англійською для поширення історій про щодення війни світом. Ціллю англійської версії проєкту є підтримка інтересу до України та залучення коштів на підтримку українського війська та цивільних українців.

Де побачити вживу?

Частина накладу зберігатиметься в бібліотеках Києва, Харкова, Львова та Одеси. Частина - в музеях війни в Україні та українських культурних центрах за кордоном. Частина «розіграна» на благодійних зборах на користь війська та гуманітарних проєктів».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте