Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
18:38

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Художественном музее Днепра открыли две новые выставки

|«« «« »» »»|

Новые фотовыставки – совершенно разные по содержанию и эмоциональному наполнению.

На минувших выходных в Днепровском Художественном музее открыли фотовыставку «Сміливі нести світло», которая посвящена выживанию украинцев во время войны и блэкаутов. 

Совершенно другая – персональная выставка молодой фотохудожницы Дианы Антонюк «Лірична сповідь. За межами почуттів». 

О новых выставках, их авторах и работах в Художественном музее рассказали: 

«16 грудня відбулася презентація виставки фотографій Діани Антонюк «Лірична сповідь. За межами почуттів».  

Діана Антонюк — молода фотохудожниця із Запоріжжя, яка народилася в травні 1999 року. З 2019 вона завойовує світ художньої фотографії роботами в стилістиці сюрреалізму та символізму. У своїх кадрах Діана відтворює взаємозв’язок між природою, людиною та її почуттями й емоціями: відчуттям самотності, закоханістю, меланхолією, любов’ю тощо.  

Світлини, створені Діаною, — це жива історія, де кожна деталь, кожен колір і предмет втілюють чи увиразнюють певні емоції. Особливістю фотографій є те, що Діана робить лише один кадр зі зйомки — у цьому унікальність і захопливість її світлин. Важливо відзначити: Діана самостійно створює абсолютно весь реквізит для зйомок. Кожна локація, вода, вогонь – усе в її роботах абсолютно реальне. Це додає глибини й автентичності кожному кадру.  

Цікавим аспектом робіт фотохудожниці є відсутність будь-яких назв — усі фото лишаються без чітких авторських трактувань. Діана хоче, щоб глядачі самостійно відчули, у чому сенс твору, спираючись на власні відчуття й переживання. Фотографія для авторки — це спосіб спілкування, можливість ділитися душевними таємницями зі світом та відчувати емоційну синхронізацію з аудиторією. 

Експозиція музею презентує роботи, які народжувалися з моменту, коли Діана Антонюк почала творити, з 2019 до 2023 року. Фотохудожниця, сповнена натхнення й бажання ділитися своїм унікальним баченням, завдяки своїм світлинам допоможе вам відкрити безмежний світ почуттів.  

Запрошуємо вас до надзвичайної подорожі у світ глибоких емоцій та витонченої фотографії. 

Також 16 грудня у Дніпровському художньому музеї відбулася презентація фотовиставки «Сміливі нести світло» про найскладнішу зиму в історії незалежної України. 

Минула зима стала одним з найважчих випробувань за всю історію незалежної України. Як жили українці під час масових відключень світла, налагоджували побут, продовжували працювати й допомагати один одному — розповідають у своїх роботах українські фотографи Саша Маслов, Сергій Коровайний, Євген Малолєтка, Поліна Полікарпова, Мстислав Чернов та багато інших. 

Документація масових відключень світла дає новий вимір, нову глибину в розумінні того, як українці переживають найважчі часи свого життя і водночас формуються як нація –– ми адаптуємося до будь-якого дискомфорту, але не погоджуємося на щонайменші компроміси із совістю.  

У проєкті «Сміливі нести світло» ми бачимо багато надії, цінностей, які об’єднують нас усіх і персональний травматичний досвід перетворюють на колективний спротив відчаю, створюють нові форми існування. Через документацію війни ми бачимо, що навіть в надзвичайно важких умовах українці знаходять спосіб навчатися, створювати, працювати. Продовжувати боротьбу.  

Фотографії найважчої зими з майже усіх регіонів України також зібрані в однойменну книгу, яка буде представлена на виставці і стане ще одним документом війни, що незабаром побачить весь світ.  

Виставки діятимуть до 31 січня 2024 року».

Фото – Александр Ярошенко, Днепровский Художественный музей.   

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте