Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Постраждалі від домашнього насильства можуть звернутися як до поліції, так і спеціалізованих служб у Дніпрі

|«« «« »» »»|

У Дніпрі створено повний спектр спеціалізованих служб для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Одна з таких служб – Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя». Це заклад тимчасового проживання для жінок, які перебувають у складних життєвих обставинах або постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. З початку року проживання та комплексну допомогу тут отримали 74 особи, які зазнали домашнього насильства.

«Це безпечне місце цілодобового перебування у комфортних умовах. Центр допомагає з харчуванням. Надаємо юридичні, консультативні послуги. А ще соціальний супровід, коли необхідно відновити документи, оформити соціальні виплати. Також в центрі є медична сестра. Перший договір на перебування в закладі підписується на 3 місяці. Однак термін проживання може сягати 9 місяців», — розповіла директорка центру соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя» міськради Марина Земенкова.

Проінспектував роботу центру заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дмитро Редька.

«Тут допомагають та надають прихисток жінкам, які опинилися у складних життєвих обставинах або постраждали від домашнього насильства. У центрі жінки отримують психологічну, соціальну, юридичну допомогу. Тут сучасні, комфортні умови проживання. Переконався, що заклад працює в штатному режимі», – сказав Дмитро Редька.

Під час інспекційного обʼїзду він відвідав і сектор протидії домашньому насильству управління поліції.

За словами інспекторки сектору протидії домашньому насильству відділу превенціі Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області Єлизавети Вільхової, з початку року в місті було зафіксовано 3 944 виклики щодо домашнього насильства, з них 2 063 підтвердились.

«Працюють 2 мобільні бригади, які складаються з 2-4 осіб. Вони заступають на добове чергування. Група отримує на службовий планшет завдання за адресою та описом ситуації. Співробітники оперативно виїжджають на місце. Дотримуючись усіх правил безпеки встановлюють, чи є склад правопорушення, та яким чином слід реагувати. Перевага таких груп — вони більш ефективно надають поліцейські послуги у протидії домашньому насильству. Вони проходять підготовку, підвищення кваліфікації та спеціалізуються безпосередньо на правопорушеннях, пов’язаних із домашнім насильством», — підкреслила Єлизавета Вільхова.

«Поспілкувався із співробітниками сектору протидії домашньому насильству управління поліції щодо їхньої роботи. Вони співпрацюють із відповідними міськими службами, зокрема, й центром «Мамине щастя», куди можуть доставляти потерпілих жінок. Наша спільна задача – протидіяти домашньому насильству, максимально допомагати постраждалим», – додав Дмитро Редька.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Обыватель  (16.12.23 18:58): Зачем полицейской такие длинные волосы? Ведь это очень непрактично в случае схватки с агрессивным мужиком, что подобная работа как бы вполне не исключает. Відповісти | З цитатою
гость  (16.12.23 17:43): Создание вот этого всего для женщин с явной и очевидной дискриминацией мужчин имеет научный термин - мезандрия (по-простому - мужененавистничество). Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті