Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Історія Дніпра: Яким було наше місто 80 років тому під час окупації?

|«« «« »» »»|

Опубліковано рідкісні світлини Дніпропетровська 1942 року з угорського архіву.

Вкотре любителів історії нашого міста порадував відомий дослідник, блогер, журналіст Артем Костюк. На своєму сайті про історію нашого міста artkostyuk.com він презентував серію рідкісних фотографій Дніпропетровська 1942 року.

Ці фото були виявлені в угорському архіві, і про них Артем Костюк розповів:

«Це відомий архів з величезною кількістю високоякісних відсканованих фотографій починаючи з початку ХХ століття і до 1990-х років, в основному присвячений Угорщині.

Але у період 1941-1943 років в архіві трапляються фотографії і України, зокрема з Дніпропетровська – у цей час угорські фотографи висвітлювали події у містах, де були присутні окупаційні війська. Нам вже давно відомий цей архів по фотографіям нашого міста 1941 року фотографа Berkó Pál.

Цього разу серед майже 192 тисяч світлин знайшлися фотографії Дніпропетровська 1942 року, авторів Fucskár József Attiláné та Horváth József. Ну і звісно посилання на сам архів: fortepan.hu.

Фотографії майже рік тому знайшов Олександр Волок. Але я вирішив написати пост і у себе в блозі – такі скарби треба зберігати не в одному місці».

На знімках чудово впізнавані Дитячий світ та ЦУМ, Свято-Троїцький собор, напівзруйновані Торгові ряди Троїцького ринку, трамвай 2-го маршруту (який був після війни ліквідований), «Градусник» на головному проспекті, який було встановлено ще до Другої Світової війни.

Для наочності Артем Костюк наводить фотографію цих місць у наш час.

Прочитати цей пост можна за наступним посиланням.

Ілюстрації із сайту artkostyuk.com.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ярослав  (14.12.23 09:14): фото 11 - угол Троицкой и нынешнего пр.Яворницкого (сейчас там перекрестка нет, стоит большое полукруглое здание напротив ЦУМа) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті