Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
23:50

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском художественном музее открылась яркая выставка

|«« «« »» »»|

На новой выставке «З вірою в Перемогу» представлены десятки работ воспитанников студии известного днепровского художника и педагога Валерия Сосны.

Имя Валерия Сосны давно известно далеко за пределами Днепра.

О нем в свое время подробно рассказывал Городской сайт. Больше 30 лет он отдал воспитанию молодых творческих талантов.

И вот в Днепровском художественном музее (ул Шевченко, 21) открылась выставка воспитанников его студии изобразительного творчества.

О новой выставке в музее рассказали:

«У Дніпровському художньому музеї відбулось відкриття виставки «З вірою в Перемогу» школи-студії Валерія Сосни.

Школа-студія члена Національної спілки художників України Валерія Сосни – це майстерня, де відбуваються заняття з основ малюнка, живопису й композиції.

Сьогодні в Інтернеті можна переглянути безліч уроків та майстер-класів, у музеях та бібліотеках – ознайомитися із роботами видатних художників, з історією розвитку образотворчого мистецтва. Однак уповні розвинути практичні навички малювання вдасться лише в студії. Тут ви зможете оволодіти технікою штриха й лінії, навчитися краще розрізняти градації світлотіні, надбаєте вміння бачити натуру, вивчите палітру й навчитеся складати найрізноманітніші нюанси кольору.

На виставці свої твори представили понад тридцять художників-аматорів. Усі вони різні за віком і за творчими вподобаннями. Серед авторів є школярі, студенти, пенсіонери, люди різних професій: лікарі, економісти, фахівці з IT, юристи, викладачі, домогосподарки і військовослужбовці. Це переважно дніпряни й дніпрянки, але є і люди з інших міст, зокрема переселенці з територій, де зараз відбуваються бойові дії.

Вихованці школи-студії опановують різні жанри. Хтось пише пейзажі, хтось натюрморти чи портрети, а комусь більше до вподоби створення композицій. Усього на експозиції можна побачити понад 100 картин.

Також на виставці представлені й роботи керівника студії, Валерія Івановича Сосни, які є яскравим прикладом образотворчої майстерності для його учнів та учениць.

Валерій Іванович Сосна народився у Дніпрі. 1991 року закінчив Київський державний художній інститут. Тривалий час він жив і працював у Києві, а в 1996 році повернувся до Дніпра, де почав викладати малюнок, живопис та композицію у державному університеті. У 2003 році в художньому музеї Дніпра відбулася велика персональна виставка творчих робіт художника. У 2005 році його прийняли до Національної спілки художників України. Також Валерій Іванович є членом Національних спілок журналістів та театральних діячів України. Він продовжує реалізовувати себе і як педагог, викладаючи у своїй студії образотворчого мистецтва. Валерій Сосна виховав цілу плеяду талановитих художників, які стали шановними професіоналами.

У кожного учасника й учасниці виставки різний життєвий досвід та рівень майстерності, але їх об’єднує любов до образотворчого мистецтва. Заняття такою арт-терапією зараз мають особливе значення. Вони допомагають людям відволікатися від проблем і травматичного досвіду, розкриваючи в собі нові здібності, адже творчість підтримує і надихає не здаватися навіть у найскладніші часи».

Фотографиями с открытия выставки поделился Виталий Марченко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте