Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сьогодні Міжнародний день людей з інвалідністю: як війна вплинула на їх становище в Україні

Сьогодні Міжнародний день людей з інвалідністю: як війна вплинула на їх становище в Україні

Країни світу відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю, виступаючи за інтеграцію та визнання переваг від участі 15-20% населення світу з інвалідністю. Україна повідомляє про зростання кількості людей з інвалідністю через війну, а реформи планують змістити акцент з оцінки інвалідності на оцінку функціональних втрат.

Сьогодні, третього грудня, у багатьох країнах проводяться заходи з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю. Подія була започаткована у 1992 році Організацією Об’єднаних Націй, пише УНН.

Скільки людей з інвалідністю у світі

За різними оцінками, через проблеми зі здоров’ям, фізичні та психологічні вади, 15-20% жителів нашої планети є людьми з інвалідністю.

Сьогоднішня подія – це не просто нагадування про те з якими проблеми люди з інвалідністю стикаються у своєму повсякденному житті. Це заклик до урядів ще більше інтегрувати людей з інвалідністю у політичне, економічне, соціальне та культурне життя своїх країн, де вони приносили, приносять, і можуть приносити ще більшу користь.

Зокрема, у Німеччині 70% осіб з інвалідністю мають можливість реалізувати своє право на працю.

Ситуація в Україні

Травми, отримані на фронті та в результаті російських обстрілів і ракетних ударів, вплинули на збільшення кількості людей з інвалідністю в Україні.

У вересні голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович повідомила, що за півтора роки війни кількість людей з інвалідністю в Україні зросла з 2,7 до 3 мільйонів.

Для того, щоб люди з інвалідністю не вважали себе відірваними від життя, в Україні оголосили про підготовку реформи – планується, що через два роки в Україні не будуть встановлювати інвалідність, натомість у людей, які мають серйозні проблеми зі здоров’ям, визначатимуть рівень втрати функціональності.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті