Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
20:09

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Литмузее экспонируют патриотическую выставку

|«« «« »» »»|

На выставке «Козацькому роду нема переводу» представлены яркие работы учеников художественных школ Днепра.

Особенность этой выставки в том, что она проводится онлайн, и посмотреть ее можно дистанционно и совершенно бесплатно.

О представленных на ней работах в Литературном музее рассказали:

«У віртуальному просторі музею «Літературне Придніпров’я» представляємо онлайн-виставку робіт учнів художніх шкіл, шкіл мистецтв, музичних шкіл із різних міст України за результатами конкурсу «Козацькому роду нема переводу», ініційованого управлінням культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради та МКЗК «Дніпровської дитячої художньої школи № 1». До експозиції увійшли роботи переможців конкурсу.

XI Всеукраїнський дитячо-юнацький онлайн-конкурс образотворчого мистецтва «Козацькому роду нема переводу» ставить за мету засобами образотворчого мистецтв зацікавити юних художників до вивчення історії України, матеріальної культури, традицій українського народу.

У конкурсі взяли участь понад 600 робіт, виконаних у різноманітних техніках: живопису, графіки, оригінального петриківського розпису, аплікації, кераміки, прикладного мистецтва різних регіонів Придніпров’я: Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського, Тернівки, смт Петриківки, Запоріжжя, а також Луцька, Івано-Франківська, Кам’янець-Подільська, Полтави, Кременчука, Херсону, Рівного, Звенигородки (Черкаська область) та інших.

Автори представлених робіт – вихованці 53 художніх шкіл, шкіл мистецтв, музичних шкіл, де є класи образотворчого мистецтва. Кожна робота юних митців має свій неповторний стиль, художні традиції, які сформувались у кожному колективі, з особливостями своєрідних художніх напрямків.

Головним є те, що учні виявились небайдужими до подій, що відбуваються в сучасній України. Цікавляться національними традиціями, впевнено відтворюють історичний костюм, побут; відчувають виклики, які випали на долю України в цей важкий період, та вірять в Перемогу і розквіт нашої держави.

Кароліна Михайлівни Касьяненко, член журі, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри образотворчого мистецтва і дизайну Дніпровського національного університету ім. О. Гончара, зауважила, що: «Сьогодні, приймаючи до уваги історичні події в Україні, тема історії, тема козацтва є найбільш актуальною в формуванні патріотичного світогляду юного покоління. Тому, завданням навчального закладу є не тільки надати учням базові знання мистецької освіти, але й виховувати свідомих громадян нашої країни».

За задумом організаторів конкурсу, дитячі малюнки, які експонуються на інтернет-платформі музею «Літературне Придніпров’я», за своїм різнобарв’ям нагадує яскравий український букет, що передає настрій великого родинного свята та закликає шанувати традиції та звичаї українського народу».

Посмотреть работы можно по ссылке

Фото – Литмузей

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте