Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Готовність більшості об’єктів від 50 до 70%: як проходить облаштування 24 шкільних укриттів області

Готовність більшості об’єктів від 50 до 70%: як проходить облаштування 24 шкільних укриттів області

В області коштом держсубвенції облаштовують 24 шкільні укриття. Співфінансують проєкти й громади. Нині готовність більшості об’єктів – від 50 до 70%. Ще два – завершені. Очільник регіону Сергій Лисак проінспектував, як йдуть роботи у Дніпровському і Новомосковському районах.

«Коли ремонтники завершать, приміщення відповідатимуть всім нормам. Там будуть санвузли та медичні кімнати. Вентиляція і пожежна сигналізація. А ще генератори – аби світло було завжди. Потурбувалися і про безбар’єрність. А педагоги додадуть затишку. Облаштують ігрові та навчальні зони», – зазначив Сергій Лисак.
Він акцентував на тому, що кількість місць в укриттях зросте в рази. І діти, які через відсутність сховищ навчалися дистанційно, зможуть знову сісти за парти. Готовність укриття в одному з ліцеїв Слобожанської громади Дніпровського району –70%.

Позаду найтяжчі етапи реконструкції. Підвальне приміщення заглиблювали, вивозили зайвий ґрунт, все ретельно утрамбовували. Заливали бетоном підлогу. Вже змонтували основні комунікації.

Директорка навчального закладу пані Лариса каже, будівельники працюють щодня. Є в них навіть нічні зміни. Радіє, що ліцей матиме безпечний простір, розрахований на 445 учнів та педагогів. Зможуть з дистанційки перейти на змішану форму навчання.

«Плануємо облаштувати декілька зон. Одна – спортивна. Аби діти мали простір для активностей під час повітряної тривоги. Друга – навчальна. Будемо показувати на мультимедійному екрані різні пізнавальні фільми. Третя – розважальна. Для того, щоб учні разом весело проводили час», – розповіла пані Лариса.
Вона додала, що для укриття вже придбали необхідні меблі. Зокрема, ліжка, лавки, додаткові ємності для води.

Перший заступник Слобожанського селищного голови Ігор Шаповалов додав, що підвал був у занедбаному стані. Тепер стане сучасним та комфортним.

Капітальний ремонт шкільного укриття у Піщанській громаді Новомосковського району перетнув екватор.

«Роботи йдуть паралельно. Бригади штукатурять, проводять комунікації, монтують дизельний генератор на його стаціонарне місце. Тут буде сучасна система повітряобміну – вентиляція і кондиціонування», – сказав генеральний директор підрядної організації Сергій Гавриленко.
Після оновлення площа укриття дозволить вмістить більш ніж півтори сотні людей.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті