Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
01:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На території лісів має лунати українська мова. Як у лісгоспі Дніпропетровщини писали радіодиктант

На території лісів має лунати українська мова. Як у лісгоспі Дніпропетровщини писали радіодиктант

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності писали у Великомихайлівському лісгоспі Дніпропетровщини, який на перетині з Донецькою та Запорізькою областями.

Лісничий Іван Петренко працює у лісгоспі 39 років. Чоловік розповів Суспільному: тема диктанту цікава та актуальна, а коли одночасно пишуть сотні тисяч людей — це мотивує.


"Підготувався, але було хвилювання. Не дуже складний текст. До вподоби тема, відповідає нинішнім реаліям", — сказав він.

Фахівці працюють в зоні бойових дій під загрозою обстрілів РФ касетними боєприпасами та ракетами, каже лісничий Борис Галда. Остання атака була три тижні тому. По території лісу росіяни випустили 8 ракет. Та попри небезпечну ситуацію, лісівники все одно намагаються долучатися до таких акцій.

Борис зазначає: диктант писав лише в школі та технікумі.

"Час минув, багато забулося. Не такий він і легкий, як здавалося спершу. Ну написав — побачимо результат", — говорить чоловік.

До написання щорічного традиційного радіодиктанту в День української мови та писемності долучилися працівники Великомихайлівського лісництва, Східного лісового офісу та Новомосковського лісгоспу. За словами комунікаційниці Східного лісового офісу Олени Тотель, писати диктант вирішили разом з усією країною, адже на території лісів має лунати українська мова.

"Ви бачили, яка велика географія цього радіодиктанту, то чому не має бути такої маленької точки у вигляді Великомихайлівського лісництва", — сказала вона.

Свої тексти лісівники надішлють на перевірку. Протягом двох місяців мають оголосити переможців.

У лісгоспах, каже Олена Тотель, планують започаткувати щорічну традицію написання радіодиктанту національної єдності.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті