Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Аквагрим та різноманітні конкурси: у Дніпрі влаштували артпікнік для родин, які опинились у складних життєвих обставинах

|«« «« »» »»|

Дніпро продовжує допомагати сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах. Це родини, де батьки в стадії розлучення, багатодітні, внутрішньо переміщені, а також дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї.

Для цього у Центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми» 13 жовтня влаштували артпікнік. З великим задоволенням до нього долучилась родина Юлії. Жінка разом з двома синами торік у березні покинули рідну Авдіївку та переїхали до Дніпра.

«Нас Дніпро зустрів дуже добре, я навіть не очікувала такого. Ми прийшли оформити статус ВПО до управління соціального захисту населення, там нам надали списки БФ, де ми отримали різноманітну допомогу, а також пізніше дізнались про «Службу підтримки сім'ї». Моєму 5-річному сину якраз потрібен був логопед, тож він ходив сюди на заняття і згодом підключився молодший син. А пізніше ми з чоловіком ходили на сімейні терапії, адже мій чоловік важко адаптувався у новому місті. Нині ж я бачу результат: чоловік вже влаштувався на роботу, а старший син виговорює усі букви. У цілому два моїх сини ходять сюди на різні розвивальні заняття. А ось такі пікніки – гарний привід провести добре дозвілля зі своїми дітьми», – прокоментувала Юлія Степанова.

На артпікніку організували різноманітні творчі майстер-класи. Дітки розмальовували свої долоньки та залишали сліди на дошці. Також їм пропонували різноманітний аквагрим, рухливі конкурси. Батьки ж писали на листочках питання, які турбують, та розбирали їх. І також вони брали участь в арттерапії. Наприкінці ж пікніка всі разом, діти та батьки, ласували смаколиками та розважались.

«Інколи батьки дуже заклопотані на роботі, а інколи вимагають від дитини лише гарного навчання і забувають про те, що їм важливо влаштовувати якісне та цікаве дозвілля та проводити його разом. Тож сьогодні ми робимо на цьому акцент та показуємо батькам, як можна легко та просто провести разом час. Це формує приємний емоційний стан у родині», – прокоментував психолог-методист вищої категорії Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми» Олег Прокопенко.

Усе це організувала «Служба підтримки сім’ї», яка з 2021 року функціонує на базі Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми». Вони надають широкий спектр безкоштовних послуг родинам, які опинились у складних життєвих обставинах: це консультації, реабілітації, робота з психологами та логопедами тощо.

«До нас родини можуть звернутись як самостійно, так і за направленням від районних адміністрацій. З початку створення «Служби підтримки сім'ї» до нас звернулось 135 родин та 212 дітей. З них майже 40 сімей – вимушені переселенці. А лише за цей рік по допомогу прийшли 48 родин. Ми надаємо їм різноманітні консультації, допомагаємо підготувати дітей до школи, вирішуємо сімейні проблеми тощо. А щодо подібних заходів, то їх організовуємо щомісяця і запрошуємо на них всі наші родини», – прокоментувала директорка Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми» Наталія Журавель.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті