Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
00:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Правове виховання: поліцейські Дніпра провели пізнавальну зустріч зі старшокласниками

|«« «« »» »»|

Співробітники поліції детально розповіли про права та обовʼязки неповнолітніх, а також про тонкощі роботи спеціалістів-криміналістів.

12 жовтня правоохоронці завітали до однієї зі шкіл міста та провели розʼяснювально-попереджувальні бесіди з учасниками освітнього процесу на тему шахрайств.

Старший інспектор з ювенальної превенції Дніпровського РУП Євгеній Замковий розповів учням що таке правопорушення та злочин, яким чином та кого закон карає за їх вчинення. Він навів декілька прикладів адміністративних і кримінальних правопорушень, а також різних ситуацій, які можуть трапитись з підлітками.

Ювенальний поліцейський у зрозумілій формі розказав дітям про види шахрайств, обговорив конкретні правила безпечних покупок через Інтернет. Він розповів як відрізнити шахраїв від добросовісних продавців на сайтах безкоштовних оголошень.

"Діти повинні розуміти, що гаджети та вся розміщена там інформація - це їхня власність, їхній персональний цифровий будинок. І дбати про нього так само важливо", - акцентував Євген.

Про таємниці професії спеціаліста-криміналіста школярам розповів начальник сектору криміналістичного забезпечення Олександр Головченко.

Він розповів підліткам про специфіку криміналістичної роботи. Також пояснив, яку роль відіграють докази при розкритті різних злочинів, як утворюються сліди рук на поверхнях різних предметів. Продемонстрував, як виявляються сліди за допомогою дактилоскопічного порошку. Неабияку яку цікавість у школярів викликала криміналістична валіза та засоби й способи, за допомогою яких експерти виявляють сліди залишені злочинцями на місці вчинення кримінальних правопорушень.

Школярі активно брали участь у заході. З цікавістю обговорювали різноманітні ситуації, задавали питання, які їх хвилювали, а поліцейські з радістю ділилися своїм досвідом.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті