Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Замість Мечникова потужною університетською клінікою може стати криворізька лікарня

Замість Мечникова потужною університетською клінікою може стати криворізька лікарня

Створення на Дніпропетровщині потужної університетської клініки — одне з питань, яке потребує якнайшвидшого вирішення.

Це питання обласна влада обговорювала з міністром охорони здоров'я Віктором Ляшком минулого року у контексті лікарні ім. Мечникова: після консультацій стало зрозуміло, що саме цей медзаклад ми не можемо передати Міністерству охорони здоровʼя. Почали шукати інші шляхи, повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

Варіант, який зараз розглядається – передача в підпорядкування МОЗу Криворізької міської лікарні №2, відомої як «тисячка».

«Тисячка» – великий медзаклад, допомогу в якому отримують не лише мешканці Криворіжжя. Туди також звертаються люди з деокупованих територій. Лікарня потребує суттєвого оновлення, провести яке міським чи обласним коштом неможливо – занадто великі витрати, які бюджети не «потягнуть».

До цього закладу приєднано 4 і 9 міські лікарні, щодо яких місто має багато роботи, адже в якості університетської клініки вони не потрібні. Їх треба буде відділити, вибудувати систему функціонування і лише потім передавати «тисячку» МОЗу.

"Можу запевнити, що разом з міською владою в нас є спільне бачення майбутнього медзакладу і порозуміння. Є і підтримка МОЗу в цьому питанні. Держава має ресурси для тієї потужної модернізації, якої потребує лікарня", — зазначає Микола Лукашук.

Наразі депутатський корпус Кривого Рогу має підтримати ініціативу передачі «тисячки» в підпорядкування МОЗу для створення на базі лікарні університетської клініки.

Нагадаємо, що рішення створити університетську клініку на базі саме лікарні Мечникова набрало чимало супротивників.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті