Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У прокуратуру направили матеріали про 66 непридатних укриттів у Дніпрі

|«« «« »» »»|

Представники мерії Дніпра продовжують інспектувати укриття. Перевіряють, як вони облаштовані, чи безпечно там для містян.

Тринадцятого вересня заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту міської ради Дмитро Редька, який цього дня є черговим по місту, проінспектував низку укриттів. Перше – на території одного з приватних підприємств. Це сховище обліковується як захисна споруда цивільного захисту з відповідним номером, документами. Та воно не є комунальною власністю. «У цієї споруди є балансоутримувач. Однак вона у дуже занедбаному стані і взагалі не придатна для укриття населення. Усередині стоїть вода, захаращеність, відсутня електрика та інші критерії, яким повинна відповідати захисна споруда. Під час попереднього інспектування за фактом занедбаного стану захисної споруди цивільного захисту матеріали перевірки направлені до прокуратури. Чекаємо на результати. Нині по місту зафіксовано 66 непридатних сховищ, матеріали по яких передані до правоохоронних органів», – сказав Дмитро Редька. Під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив і укриття комунальної власності. Воно розташоване в одній із міських амбулаторій. «Це укриття цілком відповідає вимогам. Тут зроблений ремонт, є вентиляція, освітлення, санвузол, достатньо місць для сидіння, додаткові столи, які можна розкласти за потреби. А ще запаси питної та технічної води, аптечка, інтернет», – підкреслив Дмитро Редька. Заступниця генерального директора міського центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Вікторівна додала: «Укриття працює цілодобово. Під час повітряної тривоги сюди спускаються пацієнти, співробітники, а також приходять мешканці з будинків поруч – вільний доступ для населення». Довідка. У Дніпрі 219 найпростіших укриттів. Усі вони комунальної форми власності (чи обласної, чи міської). Усі з відповідними актами (не обов'язково ДСНС). 116 шкіл Дніпра мають укриття. Їхній стан відповідає всім нормативам Державної служби з надзвичайних ситуацій. У 61-му дитячому садку закінчено ремонти найпростіших укриттів. У 21 дошкільному закладі ремонтні роботи ще тривають. Усього у 82 садочках Дніпра можливо зробити найпростіші укриття за всіма нормами. 15 найпростіших укриттів — у закладах позашкільної освіти. З них 7 готові та мають акти ДСНС, у 8 ремонти ще тривають. Окремо 58 модульних споруд різного типу – у місцях скупчення людей та на об'єктах критичної інфраструктури. Планують встановити ще 53 до кінця року. Усього у Дніпрі на балансі міста 191 укриття.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті