Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпровсько-Орельському заповіднику провели глибинне дослідження

У Дніпровсько-Орельському заповіднику провели глибинне дослідження

У цьому дослідженні уважно вивчали водоймища, розташовані на території заповідника.

Дніпровсько-Орелський заповідник розташований на берегах річки Орель. Але й крім Орелі на території заповідника вистачає інших водойм.

Їхньому вивченню і було присвячене комплексне дослідження, про результат якого розповів фахівець заповідника Олександр Жуков:

«Співробітниками природного заповідника «Дніпровсько-Орільський» у співпраці з науковцями з Мелітопольського державного педагогічного університету закінчено цикл польових досліджень екологічних властивостей водойм заповідника.

На першому етапі вперше було виконано картування глибин водойм заповідника, що надало можливості створити цифрову батиметричну карту.

На другому етапі виконувались геоботанічні описи водних макрофітів водойм заповідника та здійснювались вимірювання екологічних властивостей води: електрична провідність води, температура, вміст кисню та прозорість.

Камеральні роботи по обробці геоботанічних матеріалів продовжуються.

У результаті досліджень будуть одержані відомості про екологічне різноманіття водних оселищ, що стане основою для створення мережі моніторингових полігонів для дослідження інших груп водних живих організмів та фенологічної динаміки».

Фото – Дніпровсько-Орельський природний заповідник.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті