Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 07 июня 2024
04:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств откроют две впечатляющие выставки

В Днепровском Доме искусств откроют две впечатляющие выставки

8 сентября Дом искусств (ул. Философская, 23) приглашает на презентацию двух экспозиций.

По давней традиции, во вторые выходные сентября в Днепре отмечается День города.

Несмотря на Большую войну и ее угрозы, накануне и в день праздника многие учреждения города устраивают специальные мероприятия для жителей и гостей Днепра.

Сразу два ярких события произойдет 8 сентября в Доме искусств.

Здесь в 16-30 откроют две выставки.

Выставка молодых художников «УРБАНІСТИЧНІ ОБРИСИ ДНІПРА» как раз и будет посвящена Дню города.

А выставка портретов и рисунков талантливого днепровского художника Александра Костенко (который сейчас защищает Украину) «Побратими» вживую передаст нам ощущения войны и ее героев.

Об этих выставках рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«У вересні День міста святкує наш рідний ДНІПРО, де мешкають мужні і незламні, сильні і гостинні, талановиті та красиві люди. День міста – це ще одна можливість зізнатися в любові до рідного краю, згадати, за що ми його цінуємо та пишаємося ним. Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто вчився, хто приїхав колись і залишився назавжди. За страшні дні війни дніпряни стали ще міцнішими, ще згуртованішими, ще ріднішими один одному, а вимушені переселенці стали вважати наше місто своїм другим домом.

Дніпровський Будинок мистецтв готується до Дня міста. 8 вересня о 16.30 ми плануємо відкрити виставку робіт МОЛОДИХ ХУДОЖНИКІВ «УРБАНІСТИЧНІ ОБРИСИ ДНІПРА».

В цей нелегкий для нашої країни час ми віримо в Перемогу та впевнені, що наш Дніпро буде і надалі розквітати! На виставці представлені живописні і графічні роботи молодих художників, колишніх студентів Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури (всього 40 робіт). Це їх бачення нашого прекрасного мегаполісу, урбаністичні погляди на місто, 40 відтінків і емоцій на полотні. Всі роботи створені до початку війни і присвячені авторами нашому чудовому могутньому місту.

Особливістю виставки є те, що всі автори вчилися на спеціальності «Дизайн», куди завжди величезний конкурс абітурієнтів, бо у студентів розвивають і живописно-художнє, і проєктне мислення. Представлені роботи відмітають хибний погляд багатьох про те, що дизайнери не володіють живописом і не малюють. Автори - молоді митці є справжніми патріотами. Із любові до Дніпра народилась ідея зобразити місто з позиції не живописця, а дизайнера. Наставниками молодих були викладачі вищої категорії, методисти, відомі художники-ілюстратори та дизайнери, члени Спілки дизайнерів України, лауреати міжнародних конкурсів з ілюстрації Лана і Володимир Королєвські та методист, викладач вищої категорії коледжу Олена Капустяк.

Нехай невпинно зростає та процвітає наше рідне місто! Нехай у кожного в серці воно займає особливе місце і буде сповнене радісними подіями, спогадами, спільною перемогою!

«ПОБРАТИМИ»

Художник Олександр Костенко став на захист рідної країни від ворога вже 28 лютого 2022 року, записавшись в ТРО, і був командиром взводу. Під час відбиття штурму ворога на позиції, після прямого попадання міни в укриття отримав поранення (контузія і закрита черепно-мозгова травма), наслідки якого відчуває до цього часу. Зараз він проходить реабілітацію у медичних закладах міста.

8 вересня о 16.30 у Дніпровському Будинку мистецтв Олександр представляє виставку «ПОБРАТИМИ», яку митець присвячує своїм друзям - українським воїнам, що боронять рідну землю. Тим мужнім захисникам, завдяки кому ми можемо працювати і вчитись, займатись спортом і творчістю, збиратись на заходи і радіти зустрічам. В експозиції - живописні та графічні портрети побратимів художника, напрочуд виразні, соковиті, разом з тим іноді навіть ліричні.

Олександр Костенко народився в нашому місті, з дитинства любив малювати, ліпити з пластилину. Його перші малюнки були опубліковані в 1989 році в газетах «Комсомольська правда» та «Прапор юності». З 1991 до 2000 року працював художником у газеті «Наше Місто». Він - член Національної спілки журналістів України та Асоціації карикатуристів України. З 2000 року співпрацював з різними виданнями: «Бізнес і Політика», «Пістон», «Зоря», «Перець», «Лівий берег», «Акцент» та інші. Як художник-ілюстратор оформлює книги Братів Капранових «Мальована історія України», «Історія нашої церкви», «Конституція в коміксах», «Історія Європи» та ін. Бере участь у міжнародних конкурсах карикатури, в яких неодноразово займав призові місця. Багато років співпрацював з Дніпропетровським театром опери та балету.

Запрошуємо 8 вересня о 16.30 усіх переглянути творчі роботи художника й сповнитися відчуттям щирої вдячності нашим воїнам-захисникам».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (19)

•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (13)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (10)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (8)

•  У Дніпрі викинули на смітник купу придатних до вживання сухпайків (7)

•  Лікарі розповіли, як мешканцям Дніпра убезпечити себе від сезонної алергії (6)

•  На Дніпропетровщині розпочали будівництво нового храму (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте