Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
15:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині з початку року переселенці отримали 6,2 млрд грн держдопомоги на проживання

На Дніпропетровщині з початку року переселенці отримали 6,2 млрд грн держдопомоги на проживання

З початку повномасштабної війни Дніпропетровщина стала прихистком для сотень тисяч переселенців. Більшість з них отримує державну допомогу на проживання. Загалом у 2023-му їм виплатили 6,2 млрд грн.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Ті, хто змушений був тікати від активних бойових дій і окупації, отримують щомісяця 2 тис грн. Людям, котрі мають інвалідність, а також дітям нараховують більше. Для них допомога на проживання – 3 тис грн», – зазначив заступник директора департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Юрій Петренко.

Аби оформити виплати, потрібно стати на облік як внутрішньо переміщена особа. А ще написати заяву на допомогу. Для цього – звернутися до ЦНАПу, управління соцзахисту, сільських чи селищних рад. Або скористатися додатком «Дія».

З 1 серпня почали діяти нові правила виплат. Для переселенців, які їх отримували раніше, автоматично подовжать нарахування ще на 6 місяців. Втім є винятки. Допомога, зокрема, не передбачена тим, хто повернувся додому або знаходяться за кордоном більш ніж місяць. Враховують і чи робила людина дорогі покупки: автомобіль, земельну ділянку, квартиру, будинок. Більше про нововведення – за посиланням.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті