Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Попереднє знайомство викликало неприємне здивування: 13 ПТУ Дніпропетровщини передали облраді

Попереднє знайомство викликало неприємне здивування: 13 ПТУ Дніпропетровщини передали облраді

Сьогодні відбулася перша зустріч керівників закладів профтехосвіти Дніпропетровщини з керівництвом облради.

Це 13 ПТУ з різних громад області. Нещодавно всі вони перейшли в підпорядкування Дніпропетровської обласної ради від Міністерства освіти і науки.

Попереднє знайомство з матеріально-технічною базою викликало, мʼяко кажучи, неприємне здивування. Вона не відповідає ані потребам, ані будь-яким сучасним нормам. Що казати, якщо в деяких ПТУ студентів навчають працювати на обладнанні, яке вже років 5 не випускається, — зазначив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.
На жаль, система профтехосвіти зараз фактично знищена, її треба будувати наново. І створити з неї першу ступінь, з якої випускники будуть йти працювати на заводи ВПК і в промисловий сектор.

"З хорошого: є кваліфіковані кадри, професійні та досвідчені викладачі. Наша головна мета – зберегти цей кадровий потенціал, оновити профтехосвіту області. Зробити дійсно потужну базу для навчання справжніх професіоналів в Україні", — зазначив Микола Лукашук.
Більшості ПТУ потрібен ремонт та нове обладнання. Втім, в першу чергу треба враховувати виклики військового часу. Тож неможливо зробити капітальний ремонт у закладі, наприклад, в одній з громад Нікопольського району, який постійно обстрілюється ворогом.

Нагальні потреби навчальних закладів розглянуть на депутатській комісії, і тоді ухвалять рішення, що і де робити. Можливо, також розглянуть питання об'єднання деяких навчальних закладів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (22.08.23 15:53): "Що казати, якщо в деяких ПТУ студентів навчають працювати на обладнанні, яке вже років 5 не випускається, — зазначив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

...

На жаль, система профтехосвіти зараз фактично знищена"

Сразу видно кабинетного бюрократа, который не понимает, что учить можно ученика на любом оборудовании. Тем более, что раз в пять лет на заводах тоже оборудование не меняют.
Но если вы в этом видите уничтожение профтехобучения, то расскажите и кто уничтожил. Вы же при власти уже 4 года. Почему не закупали оборудование для обучения? Почему уничтожали кадровый потенциал (в добавок к уничтожению военного потенциала)?
Відповісти | З цитатою
Гипопо  (22.08.23 15:24): Может, хоть эти 13 спасут от ... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті