Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
22:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі опублікували рідкісні старовинні креслення

У Дніпрі опублікували рідкісні старовинні креслення

На цей час у нашому місті практично не збереглося оригінальних креслень з історичних дореволюційних будівель.

Причини такої ситуації давно відомі. Переважна більшість подібних документів зникла, була вивезена або знищена в страшні роки громадянської та Другої Світової воєн.

Рідкісною знахідкою поділилися в управлінні з питань охорони культурної спадщини  міськради Дніпра:

«До сьогодення зберіглось не так багато оригінальних креслень по історичним будівлям старого міста, тим більше по звичайним житловим будинкам.

Одним з них є креслення, що датується 1915 р.: «Проект шлаково-бетоннаго дома крытаго черепицей с погребами под частью на городской земле аренд. Сергей Радіон. Левиным в 5-й частин гор. Екатер. По Маріинской ул. № 22», авторства Н. Ревіна, який, за матеріалами Валентина Старостіна також є автором проєкту житлового будинку А. М. та У. С. Камека по 3-й Кайдацькій вулиці у 1913 р. 

Креслення візовано головним архітектором міста Добротворським.

На зворотній стороні наявний напис за підписами члена Управи та діловода: 

«1915 года Января 4 дня Ее Катеринославская Городская Управа, на основаніи от 96 Городового Положения 1899 года, определила разрешить домовладельцу Сергею Родіоновичу Левину построить шлаковый одноэтажный, крытый черепицей, дом, по плану №1, с погребом под частью его, на арендуемом им у города дворовом месте, состоящем в 5 части гор. Екатеринослава, по Маріинской улице, под №1500/22, при условіи устроить тамбуры, лестницы и крыльца из несгораемых матеріалов».

Наразі не відомо чи зберігся зазначений будинок на Чечелівці по колишній вул. Маріїнській, а нині вул. Камчатській, але подібні документи дозволяють відкрити ще одну сторінку історії міста Дніпра».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гiп  (22.08.23 13:17): Це не креслення. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті