Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
04:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

9,5 тисяч пасажирів щоденно користуються метро у Дніпрі

|«« «« »» »»|

Озвучує зупинки та перевозить пасажирів. Максим Босік – машиніст Дніпровського метрополітену. Сісти за кермо вагона метро – його дитяча мрія. Та окрім перевезень, Максим ще є голосом метрополітену.

«Я озвучую «Обережно, двері зачиняються. Наступна зупинка станція «Проспект Свободи», а також подібну інформацію, яка є корисною для пасажирів. Та все ж основна моя робота – перевозити пасажирів. За кермо я сів лише три роки тому, а до цього працював слюсарем у метрополітені. Моя робоча зміна починається з інструктажу. Далі проходжу медичний огляд. І вже після цього сідаю за кермо», – каже машиніст КП «Дніпровський метрополітен» ДМР Максим Босік.

Дніпровський метрополітен під час воєнного стану – найбільш безпечний вид громадського транспорту. Ним щоденно користується понад 9,5 тисяч пасажирів. А з початком повномасштабної війни метро ще й стало укриттям. Під час повітряних тривог спуститися на станції можна без оплати проїзду. Вони забезпечені мобільним зв’язком та інтернетом.

Також на кінцевих станціях – «Вокзальна» та «Покровська» – для більш комфортного розміщення населення у нічний час вагони метрополітену залишають відчиненими. Дніпро – єдине місто в Україні, де практикують такий досвід.

«Під час повітряної тривоги метрополітен надає можливість громадянам скористуватись санітарними вузлами. Також на станціях є запаси очищеної води та аптечки. У нічний час метрополітен надає безперешкодний доступ для громадян навіть за відсутності повітряної тривоги, аби містяни мали можливість заночувати у безпечному місці. Максимальна кількість людей, яку може вмістити кожна станція, – до 1000 осіб.

Також на трьох станціях – «Вокзальна», «Метробудівників» та «Проспект Свободи» – розташовані мобільні лави-ліжка. Вони трансформуються ще й в лави для сну. Одне таке ліжко витримує до 500 кг ваги. Ці лави нам передали з Австрії та Литви», – коментує начальник відділу з питань мобілізаційної роботи, цивільного захисту та техногенної безпеки КП «Дніпровський метрополітен» ДМР Володимир Рибалка.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Погонщик красного КТМ_а  (04.08.23 12:40): 9,5т. пассажиров... Сурьёзный показатель.
И что делают для увеличения пассажиропотока? Аж них...я.
5 тыс туда и 5 тыс обратно. Пассажиропоток троллейбусного маршрута средней напряженности.
Три вагона как то даже многовато для такого пассажиропотока.
Один в самый раз! Как в Закавказье)))
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
наверное  (04.08.23 08:06): пора цену на проезд увеличивать... Відповісти | З цитатою
хм  (04.08.23 02:49): Грязноваты вагончики... (хорошо видно на фотке 8)
Надо же, до сих пор помню, как они и в целом всё наше метро выглядело в первые дни и годы открытия. Меня, тогда ещё подростка, поездки на нём и пользование эскалаторами/турникетами, вид новеньких станций каждый раз приводили в восторг, как и дальнейшая дорога на также новеньких 18-х (КТМ-8М), благо ездить приходилось довольно часто. Сейчас же от всей этой новизны в метро остались лишь воспоминания...
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті