Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
11:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

До Дніпра з усієї України: історії пацієнтів, яким у Дніпрі зробили унікальну операцію

|«« «« »» »»|

Одна з міських лікарень у Дніпрі проводить операції, аналогів яким немає в Україні. Через це до міського надсучасного медичного центру з’їжджаються пацієнти з усієї країни.

Одні з них Наталя та її дочка Мілана, вони приїхали з Полтави. В дівчинки деформована грудна клітина. Виправити таку патологію в Україні можуть одиниці.

«Операцію нам зробили 21 липня. Вона пройшла успішно, донька добре її перенесла, відійшла від анестезії, і все в нас добре. Лікарня дуже сподобалась, тут найкращі спеціалісти. Є сучасна та новітня апаратура. Нам дуже сподобались умови перебування не тільки для дитини, а й для матері. Я всім дуже задоволена. Спеціально приїхали, аби потрапити до конкретного спеціаліста і саме до цієї лікарні», - розповіла Наталя, мати прооперованої дитини.

Кожного дня в лікарні проводять від двох до восьми операцій. Головний профіль – діти та породіллі, втім з початку повномасштабної війни в закладі почали надавати допомогу і дорослим, які постраждали від російської агресії та ВПО.

«В лікарні працює сучасна ортопедо-травматологічна служба. Наші спеціалісти оперативно виконують хірургічне втручання у пацієнтів зі складною патологією опорно-рухового апарату. Це різноманітні захворювання суглобів, кісток, хребта. При цьому ми використовуємо як складні інвазійні форми втручання, що потребують високотехнологічного обладнання, так і реконструктивні операції. У випадку з дівчинкою Міланою через невеличкі розрізи нам вдалось вставити металеву пластину, завдяки чому ми виправили форму грудної клітки», - зазначив Дмитро, лікар ортопед-травматолог.

В медзакладі є і пологове відділення, воно запрацювало у 2015 році. Завдяки сучасному обладнанню в лікарів є можливість приймати пологи різної складності. Як приклад, пані Євгенія. Жінка мешкає у Краматорському районі Донецької області. Через проблеми з серцем жінці рекомендували народжувати саме в цій лікарні.

«Сюди я потрапила 26 липня. Мені тут все подобається, дуже хороша клініка. Гарне ставлення лікарів. Вчора я вже народила дівчинку. Назвала Юлією. Почуваю себе добре, після виписки планую повертатись до Краматорська, до родини», - поділилась Євгенія.

Новонароджена донька пані Євгенії ще потребує певного нагляду, зараз дитиною опікуються лікарі. З початку повномасштабного вторгнення рф в закладі збільшилось породіль ВПО, розповіла завідувачка пологовим відділенням Світлана:

«Від початку повномасштабного вторгнення кількість пологів зменшилась, втім збільшилась кількість тих, хто має не міську прописку. З початку січня цього року ми провели 450 пологів, серед них близько 80 це ВПО», - підсумувала пані Світлана.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті