Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
01:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі провели тренінг з міжнародного гуманітарного права та взаємодії

|«« «« »» »»|

Дніпропетровська ОВА разом з іноземними партнерами організувала тренінг для волонтерів. Він – про міжнародне гуманітарне право та взаємодію. Долучилися представники благодійних фондів і громадських організацій, які допомагають переселенцям, військовим, працюють у прифронтових громадах.

«Ще з 2014 року чимало людей долучилися до волонтерського руху. Вони співпрацюють з оборонцями, опікуються людьми, котрі постраждали від дій агресора. Деякі полишили свою професію, щоб допомагати іншим. Більшість з них не тільки у тилу, а й на передових позиціях. Наше завдання – підтримати, підказати і дати їм нові знання. Сподіваюся, поради допоможуть бути ще ефективнішими», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

Спочатку фахівці центру з надання безоплатної правової допомоги розповіли про юридичні аспекти роботи волонтерів. Розказали і про правову підтримку військових, переселенців.

«Волонтери працюють з різними мешканцями, у тому числі з вразливих категорій. Тепер вони самостійно зможуть проконсультувати щодо оформлення документації. Або підказати, де отримати безоплатну правову допомогу, гарантовану державою», – сказав в.о. директора регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги Сергій Соколов.

Тренерка міжнародної організації «Женевський заклик» розповіла про принципи міжнародного гуманітарного права. Як виявити порушення і що робити у цих випадках.

«Тренінг розроблений на основі Женевських конвенцій. Розуміємо, що правила війни досить складні. Саме тому ми виділили 15 основних, яких мають дотримуватися волонтери під час збройного конфлікту. Провели й екскурс в історію розвитку міжнародного гуманітарного права. Аналізували різні ситуації», – підкреслив координатор проєкту організації Віктор Ру.

До тренінгу долучилося майже два десятки волонтерів. Серед них – благодійниця Вікторія. Вона вимушено покинула рідний Сєвєродонецьк разом з родиною у квітні минулого року. Зупинилася у Дніпрі. Тоді звернулася за допомогою до благодійного фонду та незабаром стала членом організації.

«Зрозуміла: маю приносити користь людям. На базі нашої організації є центр для малечі. Там ми проводимо різні заходи. Безкоштовно готуємо дітей-переселенців до школи, проводимо заняття з балету, кікбоксингу, майстер-класи. Також ми співпрацюємо з військовими. Збираємо кошти на техніку та автомобілі, шукаємо донорів», – розповіла Вікторія.

Наприкінці тренінгу учасники отримали сертифікати.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті