Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі хочуть створити природний заказник

У Дніпрі хочуть створити природний заказник

Ініціативна група мешканців Перемоги домагається, щоб прибережна частина цього житлового масиву була перетворена на ландшафтний заказник із забороною вести в ньому будівельну та господарську діяльність.

Міський сайт неодноразово розповідав про акції мешканців Перемоги, виступи яких спрямовані проти забудови прибережної частини цього масиву. Так, зокрема, два тижні тому люди протестували проти можливого поновлення будівництва на початку коси гребного каналу.

Щоб не допустити забудови прибережної частини масиву у майбутньому, ініціативні жителі Перемоги пропонують створити на цьому масиві ландшафтно-природний заповідник.

Про це розповіла представник ініціативної групи, волонтер Благодійного фонду «Помагаєм» https://www.facebook.com/profile.php?id=100000803958631:

«Дізналася, що мешканці Придніпровська у мера раптово перетворилися з "10 місцевих божевільних" на "шановну ініціативну групу" і рішення щодо приватизації стадіона Авангард відкладається.

Це хороший знак.

І нам на Перемозі, і мешканцям Придніпровська вдалося відстояти громадьску власність.

Важче буде вплинути на владу, щоб вона наводила лад на цих територіях, узгоджуючи ці заходи з громадою.

Може хтось уявляє собі, як вплинути на міськраду, щоб вона ухвалила рішення щодо оголошення прибережної території заказником?

Проєкт заказника обгрунтовано ученими, підтримано Міністерством природних ресурсів.

Територія ж/м Перемога-5 входить у склад майбутнього ландшафтного заказника "Заплавний ліс "Перемога".

Група науковців подала обгрунтування для створення заказника до Міністерства довкілля в серпні 2022. Міністерство та Обласний департамент екології підтримали його створення. Справа тільки за рішенням міськради.

Додаємо документи, які підтверджують погодження створення заказника Міндовкіллям та Обласним департаментом екології».

Відеосюжет 9 телеканалу про цю ініціативу:








Gorod.dp.ua на Facebook.


.  (22.06.23 13:47): Ох как кому-то хочется захватить территорию, воспользовавшись незнанием людей законов и украсть этот уголок природы у жителей города...

Функционирование заказников регулируется законом "Про природно-заповідний фонд України".

"Стаття 25. Статус і завдання заказників
Заказниками оголошуються природні території (акваторії) з метою збереження і відтворення природних комплексів чи їх окремих компонентів.

Оголошення заказників провадиться БЕЗ ВИЛУЧЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК, ВОДНИХ ТА ІНШИХ ПРИРОДНИХ ОБ’ЄКТІВ У ЇХ ВЛАСНИКІВ АБО КОРИСТУВАЧІВ"

Т.е. те организации, которые сейчас находятся на этой территории, по-прежнему там остаются. И те, кто вам рассказывает, что это не так - просто врут вам в глаза
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті