Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
02:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

До Нікополя проведуть водопровід від Запоріжжя

До Нікополя проведуть водопровід від Запоріжжя

20 червня у приміщенні Дніпропетровської обласної військової адміністрацій обговорювали заходи щодо водопостачання Нікопольського району. Питання перебуває на контролі в офісі Президента України та у голови ОВА.

На території району вже тривають роботи з реалізації двох програм, котрі стосуються водозабезпечення. Про це повідомив голова військової адміністрації Нікопольського району Євген Євтушенко.

Першою займається Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Вона передбачає побудову водогону від міста Запоріжжя до міст Марганець, Нікополь та Покров. На її реалізацію виділено близько 1.5 мільярда гривень, це Державний проект водозабезпечення. Президентом України поставлено завдання здійснити будівництво в максимально стислі строки.

На місцевому рівні працює інша програма, котра передбачає модернізацію існуючих об’єктів інфраструктури з метою забезпечення питною водою мешканців району. Відповідно до Розпорядження КМУ на її реалізацію з державного бюджету до місцевих виділено 159.7 мільйонів гривень. Метою програми є відновлення централізованого водопостачання на території Нікопольського району. Строк її виконання залежить від безпекової ситуації, але перші результати, запевняє глава РВА, ми побачимо незабаром. Реалізація проекту здійснюється органами місцевого самоврядування.

До моменту відновлення централізованого водопостачання громади будуть забезпечуватися привозною технічною та питною (розливною і бутильованою) водою. Спільно з представниками органів місцевого самоврядування виконавча гілка влади залучає до такого забезпечення всі наявні ресурси та збільшує кількість пунктів видачі води.

Щодо буріння свердловин, фахівцями проведено аналіз ситуації на території району. Маємо висновок: поверхневе залягання гранітів та вода з високою мінералізацією і домішками важких металів, зокрема марганцю. Додаткові ризики щодо зменшення дебіту свердловин пов’язані з падінням рівня води у водосховищі.

Раніше ми повідомляли, як планують вирішити питання водопостачання Кривого Рогу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті