Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Днепропетровщине готовятся принимать больных холерой

На Днепропетровщине готовятся принимать больных холерой

На Миколаївщині, Херсонщині та Дніпропетровщині розгорнуто інфекційні хаби, де прийматимуть пацієнтів з гострими кишковими й іншими інфекційними хворобами. У цих лікарнях вже розгорнуто додаткові інфекційні ліжка. Вони забезпечені швидкими тестами для діагностики холери.

Окрім того, уряд схвалив постанову, яка вдвічі збільшує вартість пакета «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях» для частини медзакладів на території Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровської областей. Таке рішення дозволить лікарням сформувати більший запас «медичного кошика», необхідного для реагування на потенційні спалахи інфекційних хвороб на підтоплених територіях.

«Кожен пацієнт з важким перебігом гострої кишкової інфекції або розладом шлунково-кишкового тракту додатково обстежується на виявлення збудника холери. Наразі лікарні на Херсонщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині готові приймати пацієнтів з інфекційними захворюваннями. Вони функціонуватимуть як інфекційні хаби та забезпечені необхідними препаратами і засобами для швидкої діагностики гострих інфекційних хвороб. Наразі в Україні не зареєстровано випадків або підозр на холеру», — зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.
Наразі епідеміологічна ситуація є прогнозована та керована. За необхідності, якщо на Херсонщині бракуватиме медиків певної спеціалізації, залучатимуться спеціалісти з інших областей. У разі спалахів інфекційних та інших хвороб й збільшення кількості пацієнтів з територій, які зазнали підтоплень, опрацьовуються механізми розгортання додаткових інфекційних лікарень у сусідніх областях.

Моніторинг циркуляції збудника холери у довкіллі та серед хворих на гострі кишкові інфекції починається кожного року з 1 червня і тривають по вересень. Наразі, внаслідок руйнування Каховської ГЕС, моніторинговий контроль додатково посилено.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Марина  (15.06.23 16:31): Сколько умных слов!
Посмотрите внимательно на инфекционную больницу на Канаиной! Вроде не бомбили,а состояние развалины. Ремонт,переоборудование не делались десятилетиями. Коллектив больницы очень квалифицированный, строилась она с соблюдением всех принципов эпидемиологии,вот ремонта давно не достает. Но нет, деньги потратят на какие то ХАБЫ,где все холерники(не дай Б-г) лежат рядом,а то и в повалку.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті