Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
07:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вдесятеро шкідливіші за нітрати: експерт з Дніпра розповів, якими речовинами насичені ранні овочі

Вдесятеро шкідливіші за нітрати: експерт з Дніпра розповів, якими речовинами насичені ранні овочі

Нарешті прийшло справжнє весняне тепло. І на прилавках магазинів та ринків з’являється все більше свіжих овочів та ягід. Так хочеться після довгої зими поласувати смачненьким. Але головне – не нанести шкоду собі та близьким, особливо дітям, адже в організм можуть потрапити і токсичні елементи, наприклад, нітрати.

Журналісти «Наше Місто» з’ясували: що таке нітрати та чи дійсно вони такі небезпечні.

Відповідь на питання дав директор Інституту зернових культур НААНУ Владислав Черчель. За його словами, тема нітратів дуже заангажована і перебільшена.

«Якщо порівняти, то в організмі людини різні речовини переносяться через кров до відповідних органів. Нітрати так само переносять поживні речовини для того, щоб рослина росла та розвивалась. Сказати про те, що нітратів в рослині не буде взагалі – не можна, бо це означатиме дефіцит добрив. Тобто у всій рослинності присутні нітрати. Наскільки небезпечна ця кількість – є певні дослідження.

Я не буду заперечувати що може бути шкода, але я хочу сказати: кожен м’ясний виріб (наприклад ковбаса) вміщує нітратів в десятки разів більше, ніж овочі – кавуни, молода редиска, огірки. Я вважаю, що це мінімальна шкода, набагато більше значення мають пестициди. Адже при вирощуванні рослини потрібно захищати. Тому агрономи вносять препарати проти шкідників та грибкових захворювань – інсектициди та фуцесиди, саме ці речовини шкідливі для людей», – пояснив директор Інституту зернових культур НААНУ Владислав Черчель.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Петя  (19.05.23 14:58): Вообщем одним словом , все супермаркеты- сплошные "нитраты"! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті