Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
06:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як на Дніпропетровщині отримати безоплатну правову допомогу військовослужбовцям та їхнім родинам

Як на Дніпропетровщині отримати безоплатну правову допомогу військовослужбовцям та їхнім родинам

З початку повномасштабного вторгнення понад 3000 юридичних консультацій було надано військовослужбовцям та членам їх сімей у Дніпропетровській області. Близько 1000 отримали допомогу у вирішенні своїх нагальних справ у судовому порядку.

Про це Відкритому розповіли виконуючий обов’язки директора Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Сергій Соколов та фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою Кам’янського місцевого центру з надання БВПД Марія Ростова.

“Кількість звернень від військових поступово збільшується. Це відбувається через те, що все більше героїв стає на захист України, а також завдяки проведенню інформаційних кампаній для військовослужбовців про послуги системи Безоплатної правової допомоги. Зокрема, отриманню кваліфікованої юридичної допомоги за рахунок держави. Звісно, кількість та тематика звернень різні у кожному місцевому центрі та бюро регіону, але дбайливе ставлення як до самих військовослужбовців, так і до членів їх сімей – незмінне усюди”, – зазначає Сергій Соколов.

У Кам’янському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги найбільше звернень від військовослужбовців юристи отримували саме онлайн: через вайбер, телеграм, електронну пошту або телефоном. Це обумовлено тим, що більшість військовослужбовців не можуть покинути позиції заради консультацій.

Нерідко траплялося так, що військові бачили короткі юридичні консультації фахівців МЦ на сторінці у фейсбук та писали саме туди для уточнення інформації по своїх ситуаціях.

«Особливість роботи з цією категорією людей – це те, що військові досить часто забігають до нас, поки у них є два-три дні відпустки, або знаходять декілька годин вибратись з військового шпиталю. Потім повертаються до виконання військового обов’язку, а проблеми треба вирішувати далі. Тому, якщо це вже вторинна правова допомога, то намагаємось максимально терміново подавати позов, або пропонуємо зробити нотаріальну довіреність на іншу особу, що дає можливість нам надалі з уповноваженою особою вирішувати усі наступні питання в межах однієї проблеми» – говорить Марія Ростова.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (10)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (9)

•  Урбаністи Дніпра запропонували новий вигляд вулиці Пастера (7)

•  На ринках Дніпра значно впали ціни на черешню, але є нюанс (6)

•  У Дніпрі викинули на смітник купу придатних до вживання сухпайків (6)

•  На Дніпропетровщині пенсіонерка збирала черешню і впала зі драбини у вигрібну яму (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті