Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
14:10

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Театре Леси Украинки состоялась премьера спектакля-провокации «Хто я є?»

|«« «« »» »»|

Этот театр из города Каменское показал необычный спектакль в новом театральном пространстве – «Сцене на сцене».

Городской сайт уже рассказывал о подготовке этого спектакля по пьесе Славомира Мрожека «Эмигранты».  Необычность премьеры, кроме прочего, заключалась и в том, что ее участниками становились и все зрители, которые располагались… непосредственно на сцене и были вовлечены в происходящее. Такие интерактивные спектакли очень популярны во всем мире.

И вот премьера состоялась. Она прошла с огромным успехом и очень понравилась зрителям. После спектакля зрители, не покидая своих мест на сцене, живо участвовали в обсуждении постановки.

Подробней о премьере в Театре Леси Украинки города Каменское рассказали:

«На Основній сцені Театру ім. Лесі Українки відбулася прем’єра вистави «Хто я є?» за п’єсою всесвітньо відомого польського драматурга Мирослава Мрожека «Емігранти» у постановці заслуженого діяча мистецтв України Віктора Попова.

Жанр, зазначений як  «театральна провокація», передбачав залучення (провокування) глядачів на певну участь у виставі, і це дозволило подивитись на деякі гострі та злободенні теми під несподіваним кутом зору. 

Для того, щоб прямий контакт глядачів та акторів став не тільки можливим, а був максимально тісним, під час цієї вистави всі глядачі знаходились  безпосередньо на сцені. Таким чином прем’єра ознаменувала ще й відкриття у нашому театрі нового театрального простору – «Сцена на сцені».

І судячи з реакції глядачів, всі нововведення припали їм до душі. Хоча незвичний формат вистави спочатку декого з них бентежив, проте пронизлива драматична історія, розіграна акторами буквально у них перед очами, захопила всіх присутніх вже з перших хвилин вистави. 

За сюжетом в тісній кімнаті мешкають двоє емігрантів. Один із них – інтелігент, який виїхав за кордон через політичні  причини, інший – простий сільський хлопець, що хоче просто заробити грошей для своєї родини. Вони люди з  різних світів, але з однієї країни. Доля звела їх в одному місті і зробила на певний час найближчими один для одного людьми. Вони сперечаються про свободу і рабство, іронізують над абсурдом своєї дійсності, кепкують над наївними уявленнями один одного.  Сміх і сльози, товариство та зрада, туга за Батьківщиною та мрії про краще життя, іронія та щирість – все було в цій азартній суперечці, свідками якої 24 березня стали глядачі нашого театру. І судячи з їх реакції, з почервонілих від сліз очей, ця історія торкнулася найтонших струн їхніх душ.

– Я впевнений, що ця п’єса при правильному її трактуванні, здатна викликати у глядача якісь суто особисті, можливо не завжди усвідомлені, почуття і паралелі зі своїм життям, – каже режисер-постановник вистави Віктор Попов. –  Ця вистава, незважаючи на смішні моменти, що є в ній, ближча до психологічної драми. Її герої переживають серйозні особисті трагедії. Але трагедії потрібні в театрі, потрібні, щоб давати поштовх для життя, для його відчуття, а не для того, щоб посилити наш смуток. Вони потрібні для того, щоб цей смуток  розсіявся, розчинився у волі до життя, до бажання жити.

Ролі у виставі виконали молоді, проте вже добре відомі кам’янчанам актори Іван Чебан та Ілля Каріков. Їх дует глядачі могли бачити у комедії «На всю котушку», а незабаром побачить ще в одній прем’єрі – виставі «Кайдашева сім’я», яку ми покажемо на Новій сцені театру 21-го та 30-го квітня. Незважаючи на молодий вік, та той факт, що за сюжетом п’єси герої мають бути значно старшими, актори повністю впорались з своїми ролями і створили на сцені не просто абстрактні «образи», а буквально перетворилися в реальних людей, в яких кожен може впізнати свого родича або знайомого. 

– Мирослав Мрожек у ремарці до п’єси «заклав» вік своїх героїв у проміжку від 30 до 40 років, проте актори, які грають у виставі, зараз лише наближаються до свого тридцятирічного рубіжу, –  зазначає Віктор Попов. – Але п’єса писалася 50 років тому. А зараз у нас люди дорослішають швидше. Сьогоднішні молоді люди приймають досить виважені та серйозні рішення. Йому 18 років, а він іде добровольцем на війну! Хіба це не показник зрілості? Щодо вибору саме цих акторів, то він пов’язаний з їхньою акторською «зрілістю» та бажанням себе як акторів випробувати на серйозному та важкому матеріалі. Я розраховував на цих акторів і зараз можу сказати, що не помилився у своєму виборі. І незважаючи на те, що актори молодші за «заявлений» драматургом вік героїв, сюжетна лінія від цього абсолютно не постраждала. Я вважаю, що глядачі зможуть оцінити і зрозуміти те, що й молоді люди переживають, пропускають через себе всі удари долі, не менш гостро, ніж ті, хто вже отримав до свого 40-річчя якийсь сумний життєвий досвід».

Фото Театра Леси Украинки.  

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте