Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
17:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Найближчої ночі над Дніпром можна буде спостерігати унікальне зіркове явище

Найближчої ночі над Дніпром можна буде спостерігати унікальне зіркове явище

У ніч із 20 на 21 березня на мешканців Дніпра проллється зодіакальне світло, що йде з небес у формі піраміди.

Але нічого страшного чи містичного у цьому явищі немає. Таке незвичайне зіркове явище виникає внаслідок віддзеркалення сонячного світла від частинок льоду та пилу, що знаходяться у Космосі між Сонцем та Землею.

Детальніше про це явище пише dnepr.name:

«Спіймати зодіакальне світло – завдання не з простих, адже таке явище добре видно лише за умови темного нічного неба того дня, коли ви будете спостерігати. Навіть невелике штучне освітлення може вам завадити споглядати за зодіакальним світлом, тож вам потрібно мати це на увазі. Зодіакальне світло найкраще спостерігати у перші 90 хвилин після заходу Сонця або перед його сходом. 

Зодіакальне світло має вигляд та форму нечіткої смуги або плями, що тягнеться від горизонту в небі на захід зі сходу. Таке світло слідує уявній східній лінії на небі, а саме явище такого простягання називається “еліптикою”.

Також у ці дні можна знову спостерігати ще одне небесне явище - “Поцілунок Венери та Юпітера”. На нічному небі видно, як Місяць, Юпітер та Венера стоять в одному ряду.

Це можна побачити навіть неозброєним оком, як це було вночі 24 лютого у різних містах Дніпропетровської області.

24 лютого мешканці Дніпра та області могли бачити рідкісне астрономічне явище – парад планет. На нічному небі було видно, як Місяць, Юпітер та Венера стали в один ряд. Це можна було побачити навіть неозброєним оком. Також за обрієм сховався Нептун, який вишикувався в лінію. У мережі також публікували фото астрономічного явища.

Небесний пейзаж також бачили у Кам’янському, Кривому Розі та інших містах України. Такі зближення небесних тіл називають “з’єднаннями”.  

Основні правила якісного фотографування явища:

Варто нагадати, що для якісного фотографування явища парада планет чи зодіакального явища треба дотримуватись кількох важливих правил: 

слідкуйте за часом заходу Сонця; 

використовуйте кріплення камери;

використовуйте автоматичний режим, різну експозицію, ISO та діафрагму;

спробуйте об’єктиви від різних виробників».



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті