Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
08:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Жителів Дніпра лякають зграї бродячих собак

Жителів Дніпра лякають зграї бродячих собак

Городяни зазначають, що на вулицях побільшало бездомних тварин.

Можливо, причина цієї ситуації у тому, що тисячі городян евакуювалися з нашого міста та не змогли забрати із собою своїх вихованців. Можливо, і КП «Зооконтроль» під час війни не проводило рейди з вилову бездомних тварин із колишнім масштабом.

Як би там не було, але жителі Дніпра вже не вперше звертають увагу на те, що на вулицях міста побільшало бездомних тварин. Поводяться вони зараз дуже активно – мабуть, через сезон «собачих весіль».

Про одну таку зграю на вулиці Надії Алексєєнко повідомила відома журналіст і волонтер Дніпра Ольга Володимирова, яка поділилася таким https://www.facebook.com/vladimirova.o/videos/126179270257717


Пост викликав багато відгуків серед городян.

Лідія Полешко стривожена:

«Такі зграї будуть невдовзі загрозою для людей. Як взагалі дітей відпускать? Раніше собак відловлювали,а зараз захисники кричать,щоб не чіпали і проявляли милосердя. Буде ще лихо . Вони ж голодні бігають .Ось і тут на відео за чоловіком біжать...».

З нею солідарна Олена Оногда:

«Ох, я раніше такими групами милувалась. а одного разу сонячного дня витягла помаранчевий телефон і вирішила сфоткати, як вони на траві повкладались. Ох, як підскочили, різко і дуже агресивно, ті пащі ніколи не забуду. ну й тепер їх остерігаюсь».

Марія Винарська згадала свою історію нейтралізації такої зграї:

«Декілька років тому було таке на барикадній, запостила на фб. І завдяки репостам зайнялися зграєю волонтери. Відловили вожака чи декількох кобелів, стерилізували. Якщо не помиляюсь, і зграя типу сама розсипалась. Кароче, є екологічні методи ніби з чим боротися».

Більшість вважає, що ситуацією мають ретельніше займатися у КП «Зооконтроль».

До речі, нещодавно це КП відновило активну роботу зі стерилізації свійських тварин, про що вже https://gorod.dp.ua/news/216131 Міський сайт.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті