Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
08:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У театрі Кам’янського відбулася прем’єра детективу «Мишоловка»

У театрі Кам’янського відбулася прем’єра детективу «Мишоловка»

Незважаючи на Велику війну та пов’язані з нею складності, театр імені Лесі Українки міста Кам’янське продовжує радувати своїх прихильників новими цікавими постановками.

Чергова прем’єра відбулася на минулих вихідних.

Ось що про неї Міському сайту люб’язно розповіли у театрі Лесі Українки:

«11 березня на Основній сцені академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки у Кам'янському відбулася прем’єра вистави «Мишоловка. Вбивство на Калвер-Стріт», яка поставлена по всесвітньо відомій п’єсі «королеви детективу» Агати Крісті.

«Мишоловка» - одна з найвідоміших п’єс у світі. Можна зазначити, що саме цей твір Агати Крісті став її найуспішнішим комерційним проектом - «Мишоловка» є найтривалішою з усіх вистав у світі: станом на листопад 2022 року відбулося 28 915 її показів. Лише у Лондоні її переглянули 10 мільйонів людей. Проте в Україні театри з якихось причин не часто звертаються до творчості «королеви детективу».

Але у театрі Кам’янського спробували ризикнути, і цей ризик виявився цілком оправданим, судячи з реакції залу та тривалих оплесків, якими присутні нагородили акторів та творців вистави.

- У Агати Крісті, як у ніякого іншого письменника, детективна основа, жанрова основа дуже тісно й органічно переплітаються з психологічним обґрунтуванням злочинів та  вчинків героїв, - зазначає режисер-постановник вистави, заслужений діяч мистецтв України  Сергій Анатолійович Чулков. - Вона дуже гарний психолог. У тій же «Мишоловці» всі намагаються викрити та зловити злочинця. Але при цьому всередині цього вузького кола людей ми спостерігаємо чотири досить глибокі драми серед героїв, які ніяк не причетні до вбивства, але мають свої серйозні проблеми. Кожен із них має свої «скелети в шафі», у кожного з них є щось таке, що змушує їх хвилюватися при виникненні якихось екстремальних ситуацій. Саме їхні особисті драми, їхні вчинки додають інтриги всьому, що відбувається на сцені.

Оскільки дія у виставі відбувається в середині 50-х років минулого століття в засніженому приватному пансіоні у передмісті Лондона, то особливо хотілося б відзначити вдалі декорації. Вони не тільки відразу ж «перенесли» глядачів до класичного англійського будинку, але й завдяки вдало використаним в інтер’єрі кольорам і ламаним лініям візуально збільшили об’єм приміщення.

Проте головною складовою успіху кожної вистави є, безумовно акторська гра. І цього вечора вся актори на  сцені «відпрацювали» на «відмінно». І це з урахуванням того, що вони вперше грали цю виставу перед глядачами.

- Коли на сцені одночасно знаходиться така кількість талановитих акторів, неможливо встежити за грою всіх одночасно! Здається кожен рух, кожен жест, погляд, кожен подих має значення... Тому навіть якщо детективна історія вже розплутана і всім відомо, хто справжній вбивця, сама вистава приховує ще багато цікавих подробиць і таємниць). Саме це і буде викликати (особисто у мене) бажання повертатися до перегляду «Мишоловки» знову і знову, - поділилася своїми враженнями від вистави на сторінці театру одна з глядачок вистави.

Роль сержанта поліції Троттера, який прибуває до пансіону зі звісткою, що тут має скоїться злочин, виконав молодий актор Владислав Дубінін, який тільки у цьому сезоні почав працювати у Театрі ім. Лесі Українки.

- Я взагалі люблю поринати, заглиблюватись у атмосферу тих років, коли мене ще не було. Це прикольно. Я ніколи не був в Великобританії, а тут така можливість  опинитися у Англії 50-х років минулого століття. Мені це цікаво. Мені цікаво грати в такій виставі і мені б, як глядачеві було б цікаво і дивитись на це, - поділився Владислав враженнями від роботи у цій виставі.

Ще один «новобранець» театру, актор Руслан Таран, зіграв імпозантного та таємничого містера Паравічіні. В інших ролях задіяні актори театру, яких добре знають не тільки в Кам’янському, але й у Дніпрі, куди у довоєнний час Театр ім. Лесі Українки часто навідувався з гастролями. 

Заслужена артистка України Марина Юрченко та актор Руслан Куксенко зіграли подружжя Релстонів – власників пансіону, де відбуваються дія вистави. Колишню суддю, сувору та прискіпливу місіс Бойл, зіграла актриса Валентина Галенко, а актор Дмитро Алексеєнко досить впевнено почувався у ролі рішучого майора Меткафа. Мабуть найбільш драматична роль дісталася молодій актрисі Євгенії Футинець, яка зіграла міс Кейсуелл, що прибула до Англії з-за кордону, але чомусь приховує ціль свого візиту. Досить кумедного виглядав у ролі дивакуватого Крістофера Рена актор Максим Монастирський. Проте за цією комічною «маскою» приховувалася дуже важка доля простого хлопця, якому багато чого довелося пережити.

- Мені подобається грати людей, які думають, але не завжди кажуть про те що думають. Які багато чого відчувають, але дуже обережно діляться своїми почуттями з іншими людьми, у яких багатий внутрішній світ, у яких душа розривається, але їм треба посміхатись. Тоді я не граю - я розриваюсь всередині разом зі своїм героєм, - зізнається Максим Монастирський.

Взагалі у цій виставі кожному з персонажів є що приховувати, і кожен з них мав можливість і причину скоїти вбивство. Всі вони під підозрою у глядачів і сержанта Троттера. Та хто вбивця можна дізнатися, лише відвідавши виставу. За традицією ім’я злочинця ніколи не згадується у рецензіях і звітах про виставу. Так забажала сама «королева детективу» Агата Крісті».

Світлини Театру Лесі Українки Кам’янське.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


гастролі  (19.03.23 22:17): у Дніпрі будуть?) Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте