Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
23:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Затримка виплат ВПО: що трапилося і коли очікувати гроші

Затримка виплат ВПО: що трапилося і коли очікувати гроші

Затримки сталися через наявність дефіциту держбюджету та пошук додаткових джерел його наповнення, а також певних законодавчих моментів.

Фінансування виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за лютий 2023 року завершено. Загалом ця сума склала 6,3 млрд гривень. Про це повідомили в Мінсоцполітики. У той же час, окремі громадяни з числа ВПО отримували виплати на проживання із затримкою в часі.

«На сьогоднішній день через наявність дефіциту держбюджету і пошуку додаткових джерел його наповнення, а також певних законодавчих моментів дійсно ці затримки відбулися. Але ми звернулися з роз’ясненнями до Мінсоцполітики та Кабміну – і вони запевнили нас, що ситуація протягом буквально двох тижнів буде повністю вирішена», – Леся Забуранна, нардеп та членкиня Комітету з питань бюджету.
Міністерство соціальної політики виплатить грошову допомогу внутрішньо переміщеним особам за лютий протягом тижня. Про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє у Телеграмі.

«На гарячу лінію Мінреінтеграції продовжують надходити звернення від ВПО, які чекають на виплати щомісячної допомоги на проживання. Обговорення питання щодо забезпечення внутрішніх переселенців вчасними виплатами 28 лютого було ініційоване Мінреінтеграції в межах щотижневої міжвідомчої наради. За результатами наради, виплати щомісячної допомоги на проживання ВПО будуть здійснені протягом тижня», – йдеться у повідомленні.
У Мінреінтеграції звертаються до Мінсоцполітики своєчасно нараховувати та виплачувати допомогу внутрішнім переселенцям.

Нагадаємо, щомісячна державна допомога на проживання ВПО становить для осіб віком від 18 років – по 2000 грн; для дітей та осіб з інвалідністю – по 3000 грн. До того ж до закінчення воєнного стану та ще місяць після нього виплати продовжуються автоматично.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті