Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
23:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Українською, будь ласка»: молодь Дніпра організувала курси задля вивчення української

|«« «« »» »»|

Українською, будь ласка - Дніпро продовжує впроваджувати рідну мову у повсякдення.

Для популяризації української серед молоді Дніпра у місті організували розмовні клуби. Їх відвідує і Яна. Дівчина зайняла тверду позицію - відмовитись від російської мови ще з початку повномасштабного вторгнення. Тоді вона почала потроху відмовлятись від мови терористів, бо розуміла, що важливо зараз, як ніколи, популяризувати своє, українське.

«Я розумію, що мова - це важливий суб'єкт у нашій свідомості, у нашому мозку і серед нашого суспільства. Щодо розмовного клубу, то він позитивно впливає на перехід на рідну мову, адже тут ти зустрічаєш багато однодумців, які всі говорять українською. І це важливо, коли твоє оточення спілкується рідною мовою, адже ти можеш від них дізнатись нові українські вирази та поповнити свій словниковий запас».

Поділитись історіями волонтерства, а також поїздками на деокуповані та прифронтові території запросили заступника директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Сергія Луденського. Все це в рамках розмовного клубу.

«Загалом програму «Українською, будь ласка» розробили ще влітку за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання та департамент гуманітарної політики. І мені, особисто, приємно, що більшість заходів та ініціатив йде від молоді, ось як і сьогодні», - сказав Сергій Лубенський.

П'ять курсів на рік, вісім занять для однієї групи, до якої можуть долучитись 20 представників молоді. Все це запланували на 2023 рік у Молодіжній раді Дніпра. Наразі заняття розпочала перша група, в якій навчаються 20 осіб. А загалом, за 2023 рік планують допомогти перейти на українську понад 1000 представників молоді. Для них підготували не просто суху теорію, а й формат дискусій з цікавими людьми міста, кіновечори та настільні ігри, а також найкращі лекції від викладачів - все це виключно українською.

«Ми думали про такі курси ще на початку війни, але єдине, що тоді турбувало - чи готові люди морально відмовитись від російської. І ось ми зрозуміли, що час настав, і вже місяць втілюємо в життя наш задум. І найкращий фідбек від молоді - це коли вони говорять виключно українською», - зазначила голова Молодіжної ради Дніпра Світлана Кривошей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті