Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 25 травня 2024
05:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Громадськість заявляє про «розпилювання» десятків мільйонів бюджетних коштів під час будівництва спортивної арени в Нікополі

Громадськість заявляє про «розпилювання» десятків мільйонів бюджетних коштів під час будівництва спортивної арени в Нікополі
Нікопольський спорткомплекс, навколо якого спалахнув скандал.

Громадська організація «Громадський контроль» провела розслідування виділення мільйонів бюджетних коштів на ці роботи та виявила цілу низку фактів, що викликають питання.

У принципі головних питань за підсумками цього розслідування два.

По-перше, чи мало сенс проводити дорогі роботи з добудови нового спорткомплексу під час війни – і, тим більше, у Нікополі, який регулярно зазнає ворожих обстрілів?

І по-друге, чи все було прозоро та законно з використанням бюджетних коштів?

Голова правління Громадської організації «Громадський контроль» Денис Селін наводить таку інформацію з посиланням на її джерела:

«Розпил 20-70 млн. під час війни на спортивній арені.

1) Літом 2020 року фірма Стройінвест підписує договір на 109 млн.грн на побудову спортивної арени в Нікополі

2) В грудні 2021 отримує 99,9% коштів (109 млн), та за згодою сторін розривають договір. Це замість того, щоб відкрити спорткомплекс (адже він мав був готовий, судячи з перерахованих коштів).

3) 24.12.2021 таж сама фірма дивним чином перемогла в новій закупівлі по добудові цієї спортивної арени ще на 73 млн.грн.

4) Через 6 днів після підписання нового договору, а саме 30.12.2021, отримує майже 50 млн.грн, або 67% коштів по договору. Тобто виходить, що фірма за тиждень виконала 67% усіх робіт.

5) Під час війни Нікополь постійно під обстрілами, і багато будівель знищуються. Але ця фірма звітує, що там йдуть активні ремонти, та 23.11.2022 отримує 9,7 млн грн. Тобто, керівництво департаменту ситуація влаштовувала.

6) Після цього куратори фірми домовились, щоб в обласному бюджеті на 2023 рік на добудову під обстрілами цього спорткомплексу в м.Нікополь заклали ще 9,3 млн.грн.

Це розповідь про фірму СТРОЙІНВЕСТ, та про те як ця фірма вміє домовлятися та мотивувати посадовців/чиновників. Закривали очі на цю оборудку в департаменті адміністрації не просто так. Хтось приймав акти виконаних робіт та робив все, щоб були перерахуванні кошти під час війни. Хтось закладав кошти на ремонт на 2023 рік, в місті під обстрілами в розмірі 9,3 млн.грн.

P.S. Така ситуація з різними закупівлями та з розпилом бюджету непоодинока. Будемо розповідати, які партії та клани, що лобіюють.

P.S.-2 Наприклад, для мотивування іншої партії голосувати за такі бюджети, на лікарні заклали мінімум 4 млн.грн. для реклами на бігбордах, при цьому бігборди мають бути певної контори. Подивимось, чи ризикнуть наразі керманичі лікарень підписатися від цим трешем та підписати такі договори. Якщо так, то детально розповімо про це».

Ілюстрації – зі сторінки Дениса Селіна.

Нікополь – у зоні постійних ворожих обстрілів.
Нікополь – у зоні постійних ворожих обстрілів.
Перераховані кошти у 2022 військовому році.
Перераховані кошти у 2022 військовому році.
Закладені до бюджету 2023 кошти.
Закладені до бюджету 2023 кошти.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Панас  (16.02.23 12:22): Никогда такого не было и вот опять! Відповісти | З цитатою
печально  (16.02.23 11:51): те, у кого голова не промыта "Квартал-95", сериальчиком "Слуга народа" и тому подобным бредом для обыдлячивания людей, вам писали ещё с 2020 года, что идет тупой распил бабла, а отчеты о строительстве по этому "велыкому крадивныцтву" просто включают работы, которые были выполнены ещё предыдущей власти. Они воруют не только на том, что делают сами, а воруют на уже выполненных до них работах

Так же как и у нас на стадионе "Трудовые резервы", который, как оказалось при этой власти, - строили при "велыком крадивныцтве", хотя в реальности открытие было ещё в 2017 году!

А как насчет линии по производству боеприпасов, которую "открыли" спустя год войны? Она была запущена в 2018 году! Кто её закрыл с 2019 года и не открывал до конца 2022 года?

Каких "барыг" вы прогнали в 2019 году и каких "слуг" привели? Что должно произойти, чтобы вы поняли, что вы нормальных убрали, а именно воров привели?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вздёрнуть  (16.02.23 10:43): падл Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті