Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
05:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Криворізькі волонтери відправили на фронт 25 тисяч димових шашок

Криворізькі волонтери відправили на фронт 25 тисяч димових шашок

Димові шашки рятують життя наших бійців, допомагають проводити евакуацію поранених та потайком перемішатися на позиціях.

Попит на димові шашки серед наших воїнів – величезний.

На початку Великої війни їхнє виробництво в нашій країні взагалі не було організовано. За справу взялися волонтери з різних міст. У тому числі – і у Кривому Розі.

У цьому місті для виробництва димових шашок об'єдналися велолюбителі із громадської організації Ukrainian bike Family. Досвіду в цій сфері вони спочатку не мали ніякого.

Але хлопці швидко освоїли секрети виробництва та налагодили випуск надійних та ефективних шашок.

Усього з початку війни ними було передано на передову понад 25 тисяч шашок! Детальніше про це розповів 5 телеканал:

«Димова шашка може за лічені секунди сховати від ворожих очей бійців, техніку та позиції. За димовою завісою захисники рятують поранених із поля бою або непомітно переміщуються на інші позиції. Тож потреба в них величезна.

"Ці дими використовують для того, щоб витягувати поранених. Для певних маневрів, щоб скритись від очей ворога. І також, навіть, при штурмових діях. Особливо це дуже актуально під час боїв в міських просторах", – розповів голова громадської організації Ukrainian bike Family Денис Дубов.

Робити димові шашки почали криворізькі волонтери, яких раніше пов'язував лише велоспорт. Технологія виготовлення доволі проста. Необхідні хімічні складові ретельно змішують, укладають у саморобні форми і сушать. Після висихання димовухи додають запалювальну речовину та вставляють водонепроникний шнур. Усі складові закуповують самостійно за гроші меценатів. Максим виготовляє димові шашки майже від початку повномасштабного вторгнення. Щодня у кустарних умовах робить близько 150 штук.

"Дуже задоволений, що маю можливість приносити користь на даній роботі. І видно, що вона має попит, тому що шашки забирають регулярно і багато відправляємо, дуже багато збираємо посилок, відправляємо. Ну тобто відчувається, що є попит і фідбек постійний від наших воїнів ЗСУ також подяка", – повідомив волонтер Максим.

Доєднатися до виробництва може кожен охочий. Волонтери наголошують: справа нескладна, але кропітка. Щодня в імпровізованій майстерні працюють до семи людей. Робота є для всіх навіть в умовах періодичного відключення електроенергії. Щоб не переривати процес виготовлення, волонтери власними зусиллями встановили генератор.

"Досить цікава компанія, люди всі мають різні професії, але тут займаються одним цілим. І ти розумієш, що тут робиться щось важливе, допомога армії. І всі ми разом робимо щось, дуже добру справу", – підсумував волонтер Дмитро Ткаченко.

Майже за рік волонтери виготовили близько 25 тисяч димових шашок».

Сюжет об этом можно посмотреть здесь:

Фото та відео – 5 телеканал.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті