Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Громадський транспорт Дніпра переживає важкі часи

Громадський транспорт Дніпра переживає важкі часи

У Дніпрі сфера пасажирських перевезень в умовах воєнного стану та регулярних блекаутів переживає важкі часи.

Рух трамваїв, тролейбусів та автобусів – одне з найгостріших питань, які наразі хвилюють містян. Про роботу громадського транспорту під час масових відключень електроенергії та блекаутів розповів директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев.

Як посилюються автобусні маршрути під час блекауту?

Є домовленість з перевізниками. Кожен з них залежно від кількості маршрутів тримає так званий "резерв" водіїв. Чергові знаходяться вдома, але якщо виникає позаштатна ситуація, вони повинні прибути до автотранспортного підприємства. Ці водії за замовчуванням виходять на маршрути, підсилюючи напрямки, які дублюються електротранспортом. Ми вивели близько 70 додаткових автобусів на маршрути міста під час останнього блекауту. Але щоразу ми бачимо на кінцевих зупинках велику кількість людей. Це пов’язано з тим, що під час блекауту вимикаються всі світлофори та виникають затори. Тому інтервали розриваються, з цим дійсно є проблема. Ми працюємо з патрульною поліцією: визначили цілий перелік перехресть, на які необхідно максимально швидко поставити регулювальників, аби налагодити рух в місті.

Чи вистачає водіїв, аби впоратися з ситуацією?

У нас не вистачало водіїв та технічних спеціальностей ще за мирного часу. Це проблема не конкретно Дніпра, вона загальноукраїнська. Ми постійно бачимо відтік кадрів, оскільки економіка держави на даний момент не дозволяє конкурувати з такими ж посадами в найближчих країнах Європейського Союзу. Тому ми вдосконалюємо систему соціального захисту цих працівників, вигадуємо, яким чином затримати ці кадри на місцях. Якщо ви втратили роботу і маєте категорію, в кожному автобусі, трамваї, тролейбусі є повідомлення щодо прийняття на роботу спеціалістів. Навіть у сьогоднішній складній ситуації ми проводимо курси з підготовки водіїв електротранспорту та автобусів. Приходьте, завжди є вакансії.

Для чого потрібні технічні рейси трамваїв та тролейбусів?

Якщо електротранспорт не працює, виникає декілька моментів. По-перше, якщо є перепад температури та підвищується вологість повітря, то відбувається намерзання контактного дроту, його вага збільшується та виникає ризик обриву. Найпростіший спосіб боротьби з цим явищем – прогрівати контактний дріт. Також якщо рейками не рухається рухомий склад, то вони вкриваються корозією – починають іржавіти. Тому в нас є технічні рейси, які працюють з 6:00 до 10:00 та з 17:00 до 21:00. Це дуже скорочений випуск рухомого складу для того, щоб підтримувати нашу критичну інфраструктуру в робочому стані. Коли ДТЕК дозволить у повному обсязі запуститися, ми зможемо це зробити, а не вигадувати, як лагодити цю інфраструктуру, яка сама собою виходить із ладу, якщо не працює.

Чи можна використовувати станції метрополітену як укриття під час блекауту?

Метрополітен як укриття – найбезпечніше місце. Це 50 метрів ґрунту, і ніяка ракета не проб’є станцію метрополітену. Тому стався блекаут чи ні – цілодобово метрополітен з перших днів війни є надійним укриттям. Фактично кожна станція – це Пункт незламності, тому що там є спеціально облаштовані місця, альтернативне живлення та заводяться генератори, забезпечуючи відкачку води, вентиляцію, освітлення.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (28.12.22 13:28): "Поэтому мы совершенствуем систему социальной защиты этих работников, придумываем, как задержать эти кадры на местах. ":
А она есть социальная защита водителей??? 90% не оформлены...Брехун..
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті