Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині судитимуть наркоторговців, які щодня продавали близько шести тисяч доз метамфетаміну

На Дніпропетровщині судитимуть наркоторговців, які щодня продавали близько шести тисяч доз метамфетаміну

Наприкінці грудня минулого року поліцейські затримали учасників злочинного угруповання, які налагодили збут метамфетаміну в центральній частині м. Кривий Ріг. Нині обвинувальний акт відносно 8 фігурантів направлено до суду.

Стійке наркоугруповання діяло виключно у центральній частині м. Кривий Ріг та «спеціалізувалося» на збуті психотропної речовини «метамфетамін». Кожен із учасників відповідав за свій напрямок «роботи»: організація, постачання метамфетаміну, фасування, його збут та контроль коштів.

Цілодобово містом курсували п’ять «магазинів на колесах» зі збуту психотропу, які охоплювали центральні райони Кривого Рогу. «Товар» наркодилери фасували у трубочки та збували «із рук у руки». Щоденно вони продавали близько шести тисяч доз психотропу на загальну суму 100 тисяч гривень, що дозоляло їм щомісяця заробляти близько 4 мільйонів гривень.

Дії наркозбувачів суворо контролювалися «групою фізичної підтримки», до якої входили професійні спортсмени. У разі невиконання збувачами нормативів із продажу психотропу або спроби сторонніх дилерів здійснювати продаж «заборонених речовин» на їхній території вони здійснювали психологічний та фізичний тиск.

Тоді, під час серії санкціонованих обшуків, правоохоронці вилучили у зловмисників метамфетамін, канабіс, зброю, набої, мобільні телефони, сім-карти та банківські картки, а також гроші в національній та іноземній валюті.

Наразі слідчі Головного слідчого управління Нацполіції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно 8 членів організованої злочинної групи.

За вчинене зловмисникам загрожує ув’язнення на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна, а їхні дії кваліфікуються за низкою статей Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 4 ст. 28 – вчинення кримінального правопорушення злочинною організацією;

▪️ ч. 1, 2 ст. 255 – створення злочинної організації, а також участь у ній;

▪️ ч. 2, 3 ст. 307 – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Поліцейські продовжують процесуальні заходи для притягнення до відповідальності інших учасників організованої злочинної групи.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті