Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі згорів шелтер для переселенців з Донеччини та Луганщини: як відновлюють прихисток

У Дніпрі згорів шелтер для переселенців з Донеччини та Луганщини: як відновлюють прихисток

В шелтері для переселенців в місті Дніпро роблять ремонт після пожежі. Займання спричинила стара проводка, яка не витримала напруги. До цього у прихистку проживали 15 людей з Сєвєродонецька та Лисичанська.

Чорні від сажі стіни, меблі та техніка згоріли — такий вигляд нині має один з шелтерів у Дніпрі на вулиці Новокримській, 3.

"Довелося викинути з нашого центру те, що було куплене людьми, волонтерами. Телевізори, повністю згоріла вся техніка, яку ми вивеземо на звалище", — розказує керівник шелтеру Олег Браславець.


Шелтер розташований на цокольному поверсі житлового будинку, до пожежі у ньому проживали 70 людей.

"Ми організували три центри з самого початку — це була дуже велика допомога наших людей. Тобто люди, які дійсно розуміли, що із зон бойових дій їде народ, якому ніде жити, якому немає даху над головою, особливо ця була зима, немає ні тепла, нічого. Тому ми вирішили всією громадою і зробили три центри", — розповідає керівник.

У цьому шелтері проживали переселенці з Сєвєродонецька та Лисичанська, нині їх прихистили у квартирах мешканці цього ж будинку. Причиною пожежі, запевняє Олег, стала застаріла проводка. Він каже, шелтер вирішили відновлювати самотужки, зараз тут зчищають сажу зі стін. Допомагають у ремонті переселенці з іншого прихистку.

Переселенка Марія з квітня разом з дітьми живе у сусідньому шелтері, сама приїхала зі Слов’янська.

"Допомагаємо, бо допомогли нам так, як буває рідні не допомагають. Харчування, проживання, щось необхідне. Тепер ми намагаємося дати зворотний зв'язок, хоч якось також допомогти людям, які допомагали нам", — каже Марія, яка долучилась до ремонту.

За словами керівника шелтеру, вже замовили нові вікна. Нині шукають донорів, аби скоріше завершити ремонт й знов надавати житло переселенцям.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті