Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
08:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині з 1 листопада запроваджують заборону на вилов риби: що треба знати

На Дніпропетровщині з 1 листопада запроваджують заборону на вилов риби: що треба знати

З 1 листопада Дніпропетровський рибоохоронний патруль заборонив виловлювати рибу на ділянках її зимівлі у водоймах. Риболовля дозволена лише на певних територіях, однак і там є деякі обмеження.

Риболовля у заборонений період дозволена лише на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям, розповів Суспільному член Криворізької міської федерації риболовного спорту Павло Желтуха.

Одна вудка, п'ять гачків

На ділянках для любительського рибальства, поза межами зимувальних ям, ловити рибу можна. Проте робити це можна лише зимовими вудками. А загальна кількість гачків на водоймах не повинна перевищувати п’яти на одну людину.

На водоймах, де впроваджено платне рибальство, – не більше десяти на рибалку.

"Як правило, рибінспекція і державні органи виділяють ці ями, на них не можна буде ловити. Як правило, з човна на них і ловлять. Через воєнний стан у нас йде заборона на вихід у водойму на човні, тому, я думаю, таких порушень зараз не буде", – сказав Павло Желтуха.

"Якщо зловив маленьку – відпусти"

Рибалка Олег, з яким поспілкувалося Суспільне, ловить рибу з п`яти років. Отож, говорить, знає, коли, де і чим можна ловити рибу, щоб їй не нашкодити.


"Кожен рибалка повинен ставитись з відповідальністю, тому що це наша природа, ми маємо її берегти. Якщо зловив маленьку – відпусти. Нащо вона тобі? А так виросте – і буде трофей", – каже Олег.

Що таке зимувальні ями й чому в них не можна ловити рибу

Перелік зимувальних ям та основних місць зимівлі риби є на офіційному сайті Дніпропетровського рибоохоронного патруля. За словами члена правління "Екологічної ради Криворіжжя" Йосипа Маякова, нехтування такою забороною може призвести до зменшення водних біоресурсів.

"Що таке ями? Ями – це поглиблення у дні, де, по-перше, температура певна. По-друге, звичайно, на поверхні температура падає, а там, в ямах, залишається температура однакова, тому вони риба там гуртується. Виловити рибу з тієї ж ями – це порушення балансу, який існує для розведення риби", – пояснив еколог.

За порушення заборони – штраф від 34 до 680 гривень. Також нараховуються збитки за кожну виловлену рибину.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Bbbb  (31.10.22 10:17): Штраф за выловленую ахахах, рыбы нет уже, ее заводы всю выловили своими сбросами и без всяких штрафов. Пока вода не станет чище рыбы больше не станет, хоть совсем запретите ее ловить. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті