Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Хочеться додому, та дому немає». Як живуть переселенці у модульному містечку на Дніпропетровщині

«Хочеться додому, та дому немає». Як живуть переселенці у модульному містечку на Дніпропетровщині

У 2014-му році модульне містечко у Павлограді прийняло 480 переселенців з Донбасу. За шість років термін придатності тимчасового житла вичерпався, модулі хотіли законсервувати. Але у 2022 році там знову почали шукати прихистку, рятуючись від війни.

Ірина приїхала до Павлограда з Попасної. Жінка каже: умовами задоволена, а головне – хоч трохи безпечніше.

"І пічка є, і душ є, і туалет є. Дякуємо за це. Хочеться додому, та дому немає", – каже Ірина.

У містечку є гуртожиток зі спільними кухнями, душовими й убиральнями. Є окремі оселі. Стеля, підлога, дах і меблі в них залізні.

"Поточні ремонти ми проводимо, але все гірше і гірше стан цих будиночків. Та вибору немає", – міський голова Павлограда Анатолій Вершина.

Коли відключають світло, одразу стає холодно

Люди живуть тут безкоштовно, платять лише за комунальні послуги, але повністю розраховуються не всі, зазначає міський голова.

"Люди, які живуть у модульному містечку, не доплачують за електроенергію, за воду, і ми вимушені з міського бюджету компенсувати. На рік це не менш як 2 мільйони гривень", – зазначає Анатолій Вершина.

Опалення у будинках електричне, тож, кажуть мешканці, коли відключають світло, одразу стає холодно. Попри це люди лишаються тут.

"Зараз світла немає, не знаємо, як буде далі. Все на електриці у нас, і приготування їжі. Газу немає у нас. З цим є труднощі, бо у нас діти. Як і всі – виживаємо", – розповіла переселенка з Сєвєродонецька Людмила.

Є ідея щодо будівництва ще одного містечка

У міськраді зазначають, що вільного житла для переселенців у Павлограді вже немає. Натомість є черга, люди чекають, що звільняться місця, якщо хтось виїде. За словами міського голови, є пропозиції щодо будівництва ще одного містечка, але, додає, жити там будуть люди на договірних умовах.

"Укладається договір. Людина повинна взяти на себе обов'язки, якщо вона не сплачує, або поводиться не зовсім адекватно, то ми повинні мати право на виселення цієї людини з гуртожитку", – каже міський голова.

Зараз у модульному містечку живуть 320 людей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті