Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
11:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Квартира в іпотеку під 3%: чи реально в Дніпрі взяти дешевий кредит

Квартира в іпотеку під 3%: чи реально в Дніпрі взяти дешевий кредит

Нещодавно в ЗМІ з’явилася сенсаційна новина, що в Україні був виданий перший іпотечний кредит під 3% річних. Але на тому все й закінчилося.

Експерт з ринку нерухомості Сергій Логутенко вважає такі заяви політичною акцією і говорить, що наразі іпотечне кредитування в Україні, а тим більше під 3% – це фантастика.

«Це політика. Напевно, треба під час війни підтримати населення і показати що щось ми робимо для населення. І кажуть «ось вам кредити під три відсотки». Так, такий випадок був, але це тільки випадок, це тільки якась картинка. Це було в місті Чернігів, один кредит, і видали його поліцейському. Все. Більше ніхто нічого не видавав. Банки, які цим займаються – Ощадбанк і ПриватБанк, державні, тільки готуються і розробляють. І цих кредитів, більш ніж один, нема», – розповів він.

Нагадаємо, раніше в Мінекономіки заявили, що іпотечна програма під 3% — це пільгова ставка для певної категорії населення. Зокрема це військовослужбовці, лікарі, вчителі та правоохоронці. А вже з 2023-го року будь-який громадянин України зможе скористатися пільговими умовами для отримання іпотеки в кредит. Але ця ставка буде 7%.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті