Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 13 червня 2024
22:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«РФ втрачає людей, яких варто втратити, а ми – найкращих»: парамедикиня з Дніпра Маргарита Турчак

«РФ втрачає людей, яких варто втратити, а ми – найкращих»: парамедикиня з Дніпра Маргарита Турчак

Спочатку волонтерила, а потім пішла на фронт парамедкинею – евакуювати поранених бійців. Журналістка з Дніпра захищає життя армійців.

Про це Відкритий поспілкувався з парамедкинею Маргаритою Турчак.

Маргарита у Дніпрі відома як журналістка інформаційної платформи «Інформатор». Разом з Кристиною Лях та Марією Чалою вони у кінці лютого 2022 року заснували благодійний фонд «Патронус». Дівчата допомагали військовим у забезпеченні екіпіруванням, одягом та всім необхідним. Але з серпня дівчата волонтерять вже без Маргарити. Вона пішла на фронт парамедкинею й по сьогодні рятує життя захисників і захисниць.

«Заснувавши свій благодійний фонд, я все далі розуміла, що роблю недостатньо. Лють до ворога та любов до своєї країни зростала. І я вирішила доєднатися до лав ЗСУ та захисту України. Ми медики на евакуації. Ми забираємо поранених бійців, стабілізуємо їх стан та довозимо до лікарні, де їм нададуть профільну допомогу. Тут я зустріла людей, з якими спілкуватимусь до кінця життя, мабуть», – розповіла Маргарита Турчак.

За думкою захисниці, роль жінки у війні – та, яку вона сама обирає: якщо вона впевнена у своїх силах та віднайшла у собі бажання захищати/служити країні – то вона має забути про стереотипи й діяти.

«У нашому підрозділі є жінки. Вони й на штабних посадах, тобто займаються кадрами, а є бойові посади – у нас є снайперка, парамедкиня. Не має жодних проблем з сексизмом, власне у нашому підрозділі. Ми такі ж побратими, до яких однакова повага. Жінці в армії місце є. Мій чоловік теж парамедик. Ми з ним працюємо разом у одному екіпажі. Він має досвід ще з 2014 року», – пояснила парамедкиня
.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті