Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
19:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку – Зеленський

Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку – Зеленський

Сьогодні Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Про це у відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

"Ми де-факто союзники. Цього вже досягнуто. Де-факто ми вже пройшли свій шлях у НАТО. Де-факто ми вже довели взаємосумісність зі стандартами Альянсу, вони реальні для України – реальні на полі бою і в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто. Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У пришвидшеному порядку. Ми знаємо, що це можливо. Ми бачили, як цьогоріч Фінляндія та Швеція розпочали приєднання до Альянсу без плану дій щодо членства. Це – справедливо. Справедливо і для України. Це закріплення на рівні договору того, що і так вже досягнуто в житті і що є нашими цінностями", – повідомив Зеленський.

Президент додав, вступ України до НАТО потребує консенсусу всіх членів Альянсу. Тому поки це відбуватиметься, українська влада пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки для України і всієї Європи згідно з Київським безпековим договором (Kyiv Security Compact), який розробили і презентували наші партнери.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський переконаний, що після перемоги Україна стане повноправним членом Європейського Союзу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті