Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі група шахраїв продавала квартири померлих городян за фальшивими документами

|«« «« »» »»|

Організатору та восьми його спільникам повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. Суд узяв усіх під варту.

Організував діяльність угруповання мешканець Дніпра. Основна її «спеціалізація» – пошук, переоформлення та продаж квартир, власники яких померли, спадкоємці відсутні або не скористалися своїм правом на спадщину. Допомагали організатору провернути угоди з нерухомістю 8 спільників.

Учасники займалися пошуком нерухомості, збиранням інформації з реєстрів, про власників та законних спадкоємців, виготовленням підроблених правовстановлюючих та інших документів, зокрема внесення даних вигаданої особи до паспортів, перереєстрація нерухомості на таких та підставних осіб, пошук та продаж квартир добросовісним покупцям.

Слідство довело причетність учасників організації до заволодіння трьома квартирами померлих громадян, спадкоємці яких не скористалися своїм законним правом на спадщину та приміщенням літньої жінки. За продаж нерухомості зловмисники отримали майже три мільйони гривень, які розподілили між усіма залежно від відведених у «схемі» ролей.

25 серпня поліцейські за силової підтримки спецпризначенців затримали 8 учасників злочинної організації у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Одного з учасників оголошено у розшук. Всім фігурантам повідомили про підозру щодо кількох статей Кримінального кодексу України:
– ч. ч. 1, 2 ст. 255 (створення та участь у злочинній організації);
– ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 (шахрайство);
– ч. 3 ст. 27, ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підробка офіційного документа, що засвідчується нотаріусом, з метою використання його іншою особою, вчинена злочинною організацією).

Крім того, за результатами проведення 30 обшуків правоохоронці вилучили сім автомобілів, майже 3,2 млн грн у різній валюті, 22 мобільні телефони, 62 паспорти громадян України та закордонних паспортів, комп'ютерну техніку.

Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Алла  (30.08.22 07:08): Нужно принять закон,о том ,что частные нотариусы не имеют право оформлять завещания и сделки купли продажи недвижимости.Только Гос.нотариус ,что бы оформлял эти сделки.Я прошла через это.Вступила в право наследства,а когда пришла за документами через 6 мес.оказалось,что недвижимость завещана через частного нотариуса другому человеку.Отец был парализован ,лежачий.Не разговаривал от слова вообще. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті