Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

1500 габіонів: кордони Кривого Рогу зміцнили новими оборонними спорудами

1500 габіонів: кордони Кривого Рогу зміцнили новими оборонними спорудами

У Кривому Розі продовжують зводити різні фортифікаційні конструкції під керівництвом Військової адміністрації, які у разі наступу окупантів на місто, мають значно допомогти в обороні. Триває й модернізація оборонних споруд, зокрема, закуповують й встановлюють габіони. У межах міста наразі є 1500 таких конструкцій вартістю понад 4,5 мільйони гривень.

З початку липня у Кривому Розі почали використовувати нові конструкції зміцнення блокпостів і ліній оборони – габіони. Кошти на придбання їх надходять виключно з міського бюджету. Наразі закупили споруд у кількості 1500 штук, загальна вартість яких складає 4,5 мільйони гривень. Обладнання нової лінії оборони ініціювала Військова адміністрація нашого міста, повідомляє Перший Міський.

«Ідея закупити габіони належить Військовій адміністрації, Раді оборони міста, а саме Олександру Вілкулу. Оскільки це набагато ефективніша фортифікаційна споруда. Габіон використовується як для обладнання блокпостів, так і для укріплень. Це набагато підвищує якість оборони нашого міста, що стосується особового складу. Оскільки, цей габіон має істотну перевагу над бетонними блоками», – відзначив радник голови Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Пискун.
За його словами, головною перевагою конструкцій є їх безпечність для оточуючих. Адже бетонні блоки при влучанні снарядів можуть розлетітись на шматки, тому особовий склад може отримати різні ушкодження. А габіони – це сітки, які можна наповнювати різним матеріалом (піском, землею тощо). Таким чином, зміцнювати блокпости й лінії оборони можна набагато простіше. Габіони можуть витримували влучання зі стрілецької зброї й гранатометів та великокаліберних кулеметів.

«Випробування габіонів проводила особисто вся Військова адміністрація Кривого Рогу, особисто я в тому числі виїжджав, Олександр Вілкул виїжджав. На полігоні проводили випробування габіонів. Випробували по ним всі види стрілецької зброї – починаючи від автомата Калашнікова 5,45, 7,62 закінчуючи великокаліберним кулеметом КПВТ 14,5 мм. Також обстріл проводили з гранатомета РПГ-7В. Габіони чудово себе показали за результатами стрільб – вони витримали всю стрілецьку зброю, у тому числі й гранатомети. Повного розвалу від гранатомета габіону немає, він витримує», – зауважив Олександр Піскун.
Також він додав, що такі споруди активно використовуються підрозділами НАТО у різних гарячих точках. Наразі вже почали облаштовувати кілька лінії оборони міста.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті