Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ефект «Гало»: в небі над Дніпром помітили унікальне природне явище

Ефект «Гало»: в небі над Дніпром помітили унікальне природне явище

В неділю, 31 липня, мешканці Дніпра мали змогу спостерігати за рідкісним природним явищем, яке називається ефектом «Гало».

Ефектом «Гало» вчені називають оптичне явище в атмосфері, яке виникає внаслідок заломлення та відображення світла. Найчастіше воно спостерігається в перисто-шарових хмарах, рідше – за інших умов.

Спостерігати гало на небі можна будь-якої пори року, вночі і вдень, навколо сонця або місяця і навіть навколо ліхтарів або ламп (останнє можливо тільки в холодну погоду). За словами спеціалістів, найпоширенішою формою гало є світле слабо забарвлене коло навколо Сонця або Місяця.

На думку метеорологів, ефект гало може утворитися в літній час за сонячної погоди, що встановилася, і зазвичай сприймається як погіршення погоди.

Зазначимо, що так званий Ефект «Гало» вже не в перше зустрічається мешканцям Дніпра. Позаминулого року його мали змогу побачити мешканці житломасиву Ігрень, а минулого року унікальне природне явище бачили на околоці міста.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті