Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
22:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Антибіотики за рецептом та оплата лікарням за послуги: зміни до програми медичних гарантій

Антибіотики за рецептом та оплата лікарням за послуги: зміни до програми медичних гарантій

Від серпня 2022 року пацієнти почнуть отримувати електронні рецепти для придбання антибіотиків власним коштом. Це перший етап програми. За словами директорки Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталії Будяк, це також перший крок у розвʼязанні проблеми неконтрольованого вживання лікарських засобів.

«Нововведення діятиме в рамках перехідного періоду в медичних закладах, які працюють з електронною системою. Якщо медзаклад не підключений до електронної системи, то він може виписувати паперовий рецепт. Електронний можна отримати у будь-якого лікаря незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем, проте необхідною умовою є реєстрація в електронній системі охорони здоровʼя. Кожен пацієнт може це зробити або уклавши декларацію, або зареєструвавшись у системі у будь-якого лікаря», — зазначила Наталія Будяк.
Крім цього, НСЗУ знову платитиме лікарням за фактично надані послуги на основі електронних даних. Останні зміни в постанову № 1440, які були затверджені Кабміном, стосуються програми реалізації медичних гарантій і повертають оплату медичним закладам, які уклали договір з НСЗУ за фактично надані послуги та пролікованих пацієнтів.

«По-перше, знову стає обов’язковим подання звітів про медичні послуги та застосовується оплата на основі цих звітів, сформованих в електронній системі охорони здоров’я. Винятком є ті медичні заклади, які станом на перший день звітного періоду розташовані в районі бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації. Через місяць після того, як відповідну територіальну громаду виключено із зазначеного переліку, розпочинається оплата за фактично надані послуги. І, по-друге, НСЗУ виплачуватиме фіксовану суму на рівні 1/12 від запланованої вартості медичних послуг тим закладам, які станом на перший день звітного періоду розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають у тимчасовій окупації», — зазначила Наталія Будяк.
Наразі в Дніпропетровській області є сім громад, які продовжують отримувати стабільне фінансування у вигляді фіксованих виплат, а саме — дві громади Криворізького району (Широківська та Зеленодольська) та пʼять громад Синельниківського району (Великомихайлівська, Маломихайлівська, Новопавлівська, Межівська та Покровська). Решта медичних закладів отримуватимуть оплату на основі електронних даних. Це дозволить закладам, у яких зріс потік пацієнтів, отримувати більше коштів за договором з НСЗУ і мати більше можливостей для надання якісної допомоги пацієнтам.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Я  (27.07.22 12:18): А я сейчас в Латвии. И медицина сдесь хуже не придумаешь. Заболел ребёнок, срочно нужен укол, все лекарства в ампулах, включая воду для инъекций, по рецепту, запись к семейному врачу на неделю вперёд, тупо обезболить или сбить температуру, надо скорую вызывать, если зуб болит то засада полная, умрёшь от боли и никто не поможет, а к зубному аж в Ригу надо ехать. Запись к любому специалисту, гастроэнтерологу или урологу на 2 месяца вперёд + направление от семейного нужно. Какая-то прям гордость берёт за нашу медицину, захотел к гастроэнтерологу, пошел, дал 200 гривен и в любой момент примут. Захотел рентген, в любую поликлинику, 50 грн дал и делай. А в Латвии *** полная ещё и цены пипец. Зачем у нас делать плохо, если было хорошо? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
Таблетку парацетамола  (23.07.22 15:57): и хватит, глядя на то, как в аптеке "скупляются" как на базаре. Давно пора. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
.  (21.07.22 17:02): Запретили продажу обезболивающих, поскольку их жрут наркоманы и наркоманы могут передоз получить. А на нормальных людей вам плевать? Тяжелобольной умирающий человек не может получить банальное обезболивание, поскольку его просто нельзя купить не пройдя 10 кругов ада, на которые просто нет сил ни у него, ни у близких, которые сбиваются с ног и так. И скорая не имеет этих препаратов. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
влад  (18.07.22 18:12): запись 18 07 попаду к семейному26 07 неделю буду читать вашу статью Відповісти | З цитатою
Александр  (18.07.22 17:36): Опять всё для народа.Семейные врачи уже отличились своей некомпетенцией,жене вместо воспаления поставили орви(ж.м.Северный),хорошо чуйка сработала пошли к нормальным специалистам,которые и вылечили.Теперь с антибиотиками лажа,у тех жи недоврачей пока запишешся и дождёшся очереди можно помереть... Відповісти | З цитатою
Алёна  (18.07.22 14:08): Странные ограничения.Если нужно,я договариваюсь и мне выписывают электронный рецепт,я иду и покупаю то,что мне нужно и когда нужно,и врач не спрашивает зачем мне нужен антибиотик.
Так чего вы добились этими ограничениями?
******
Второй момент,что толку в этих реформах? Беру электронное направление к врачу,вроде ж как бесплатно должны принимать,оплачивает государство мой приём по этой вашей новой реформе и что в итоге...В конце приёма звучит привычное: 50 грн в фонд кабинета.
Чтоб не быть голословной,это офтальмолог в 15-й поликлинике (12 квартал улПобеды,113)

Всем здоровья,не болейте!!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
)))  (18.07.22 12:26): Головні слова "неконтрольованого прийому ліків"! Проведені вже "рехворми" призвели до того, що навіть виписати рецепт у лікаря стає нерозв'язаною проблемою - протовпитися до лікаря стає неможливо, навіть в несезон захворюваності. Тому, аби не допустити "неконтольованого прийому ліків", влада вирішила їх взагалі не продавати... Немає ліків - немає і неконтрольованого їх прийому. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті