Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
02:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Які адмінпослуги зараз можна отримати у ЦНАПах Дніпропетровщини

Які адмінпослуги зараз можна отримати у ЦНАПах Дніпропетровщини

Наразі дуже запитувана послуга не тільки серед переселенців, а й мешканців області – виготовлення закордонного паспорта та паспорта громадянина України.

З початку повномасштабної війни в Україні ЦНАПи Дніпропетровської області надали населенню 365 тисяч адміністративних послуг. З них понад 196 тисяч отримали переселенці. Найпопулярніші запити від ВПО – довідки про взяття на облік, отримання матеріальної допомоги на проживання та відновлення документів.

«Наразі дуже запитувана послуга не тільки серед переселенців, а й мешканців області – виготовлення закордонного паспорта та паспорта громадянина України. У період воєнного стану в ЦНАПах було зареєстровано 6 185 заяв на виготовлення закордонного паспорта та 1 726 заяв для отримання паспорта громадянина України», – зазначив заступник голови ДніпроОВА Іван Начовний.
Крім цього, наразі у ЦНАПах відновили деякі послуг: реєстрація бізнесу та нерухомості, отримання посвідчення водія та реєстрація або перереєстрація транспортних засобів. Також жителі області можуть звернутись за витягами з Державного земельного кадастру про земельні ділянки та отримати адмінпослуги з декларування реєстрації місця проживання або зняття із задекларованого місця проживання.

«Варто зазначити, що з 12 травня заявки для отримання послуги е-Малятко приймають тільки РАЦСи. Доступ пологовим будинкам та ЦНАПам планують відкрити через 2 місяці. Крім цього, наразі за підтримки Міністерства цифрової трансформації нам планують передати 16 ноутбуків, які ми облаштуємо у ЦНАПах, де ще такої послуги немає. Таким чином наші громадяни зможуть самостійно отримувати послуги, наприклад через «Дію». Як тільки ми встановимо ці ноутбуки, то можемо казати, що 100 % ЦНАПів Дніпропетровщини матимуть місце для самообслуговування», – зазначив Іван Начовний.
Загалом на Дніпропетровщині працює 62 відділення ЦНАПів. Кожен з них надає громадянам області 150 державних послуг. Серед найпопулярніших – оформлення пільг, субсидій, державної допомоги, а також статусу переселенців. Реєструють у ЦНАПах і пошкоджене через бойові дії майно.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті